Nátierka z kuracieho mäsa, recept na najlepšiu mäsovú nátierku z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si jednoduchú kuraciu pomazánku zo zvyšného mäsa z polievky.

Nátierka z kuracieho mäsa, fotorecept - kliknite

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Počet porcií: 2-3

Kuracie mäso z polievky občas nenájde využitie. Využite ho na skvelú kuraciu pomazánku pre deti i dospelých. Super rýchly recept pre všetkých.

Ak občas premýšľate akú pomazánku doma pripraviť, tento recept vás určite bude zaujímať. Pripraviť si vynikajúcu domácu pomazánku z vareného mäsa bez konzervantov určite nebude zlé riešenie.

Príprava je rýchla a jednoduchá, pomazánka sýta a naozaj vynikajúca. Na desiatu ako stvorená.

Ak pridáte aj nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníte si dávku vitaminu C. A pre inšpiráciu pre vás máme aj recept na najlepšiu domácu oškvarkovú pomazánku z webu Dobrá kuchyňa

Ingrediencie na kuraciu pomazánku

(2-3 porcie)

  • 1 podľa chuti - kurkuma,
  • 1 podľa chuti - horčica,
  • 1 ks - menšia cibuľa,
  • 2 plné hrste - varené mäso z polievky,
  • 2 kopcovité PL - maslo alebo Rama,
  • 1 podľa chuti - čierne korenie mleté,
  • 1 podľa chuti - soľ

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fantastická pomazánka z vareného kuracieho mäsa, jednoduchý RECEPT. Foto - Nela

Postup receptu na kuraciu pomazánku

  1. Uvarené kuracie mäso (napríklad z polievky) rozmixujeme s maslom alebo Ramou (alebo nátierkovým maslom podľa chuti) a očistenou rozpolenou cibuľou.
  2. Mäso môžeme aj pomlieť spolu s cibuľou, potom k nemu primiešať zmäknuté maslo.
  3. Vznikne nám hustá kašovitá hmota, ktorú dochutíme soľou, mletým čiernym korením, kurkumou.
  4. Chuť môžeme doladiť aj horčicou. Pri deťoch horčicu a čierne korenie vynecháme.
  5. Pripravte si fantastickú pomazánku z vareného mäsa aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Tip od žien v meste: Do pomazánky môžeme pridať aj petržlenovú vňať, pažítku či kôpor, doplníme si tak ďalší vitamín C. Ak primiešame nastrúhaný parmezán, bude ešte chutnejšia. Dobrú chuť!