Výborné olivové pesto, osvedčený recept. Vyskúšajte si pripraviť domáce pesto zo zelených olív podľa nášho receptu.

Výborné olivové pesto - fotorecept kliknite

Pesto je jednou z potravín, ktoré u nás doma miluje nielen moja rodina, ale aj priatelia. Taliani to v Janove skutočne dotiahli do dokonalosti. Ak si pesto ešte doma urobíte podľa vlastnej chuti, nič vám nebráni v tom, aby ste si užili nezabudnuteľný gastronomický zážitok.

Fantázii sa pri ňom medze nekladú. Najčastejšie však ide o kombináciu bazalky, olivového oleja, parmezánu a píniových orieškov. Vyskúšajte aj ďalšie recepty na pestá z kuchyne portálu Ženy v meste a napíšte nám pod článkom ktoré vám chutili a jedno, ktoré je najlepšie! Ďakujeme! 👌

Vyskúšajte aj recept na chutné pikantné paradajkové pesto, recept originál 🍅

 

Pesto z olív - ingrediencie

  • hrsť čerstvej bazalky
  • ½ hrnčeka zelených olív
  • 3 PL mandľových lupienok
  • ½ hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 230 ml olivového oleja
  • soľ

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Príprava domáceho olivového pesta. Foto - autorka 

 

Olivové pesto - postup receptu

  1. Polovicu oleja nalejeme do nádoby, v ktorej budeme ručným ponorným mixérom naraz mixovať všetky suroviny.
  2. Celý čas postupne pomaličky prilievame zvyšok oleja, až nám v nádobe nevznikne nadýchaná, ale hustejšia „kaša“. Pesto natrieme buď na suché topinky, alebo horúce cestoviny.

Rada pre prípravu olivového pesta

  • Ak ho nedojeme celé, dáme ho do malej nádobky a opatrne zalejeme olivovým olejom tak, ostal zvyšok pesta bol pod hladinou. Zatvoríme. V chladničke takto vydrží dlho. Koľko presne neviem, lebo pravidelne sa po ňom zapráši do týždňa.

Dobrú chuť! Skúste aj náš recept na pesto z medvedieho cesnaku bez orechov.

Prečítajte si aj recept na najlepšie pesto z medvedieho cesnaku 🐻