Pikantné paradajkové pesto, recept originál. Milujete pesto? Tak pre zmenu si vyskúšajte pripraviť paradajkové podľa nášho receptu.

Mňam. Domáce poctivé a nielen rajčinové pesto je balzam na chuťové bunky aj žalúdok. Nie len na cestoviny, ale najmä na suchú hrianku. Nič zložité ani pre totálneho kuchynského analfabeta.

Pikantné paradajkové pesto, fotorecept kliknite

Či zaneprázdnených pracantov, ktorých doba núti byť v zamestnaní od rána do noci. Stačí na to mať vycibrenú kuchynsko-potravinovú logistiku v hlave a pri návšteve v obchode myslieť dopredu a nakúpiť potrebné potraviny.

Raz, keď príde ten vhodný čas, akoby ste zlato v chladničke našli. Vyskúšajte náš recept, veríme, že budete spokojní.

Vybrali sme aj recept na výborný domáci hummus, originál

Pikantné rajčinové pesto - ingrediencie

  • Šálka sušených paradajok
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 KL čerstvého majoránu
  • 25 čiernych olív bez kôstok
  • 1PL sušeného tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3-4 čili papričky
  • Cca 5 PL olivového oleja
  • 1PL strúhaného parmezánu
  • Čierne korenie, soľ

Pikantné paradajkové pesto, recept originál. Foto - Lucia Tomečková

Pikantné paradajkové pesto - postup

  1. Všetky suroviny si pripravíme do jednej nádoby. Čerstvé bylinky bez stopiek. Iba listy. S korením opatrne, lebo čili aj cesnak si svoju úlohu splnia dostatočne. Vodu z olív nevyhadzujte. Ak pri mixovaní ostane pesto husté, môžte ho jemne zriediť vodou z olív. Ale opatrne.
  2. Všetko dobre vypracujte ponorným mixérom. Olej prilievame postupne, až kým sa nevytvorí vyhovujúca nadýchaná hmota. A šup na horúce hrianky.

Pikantné paradajkové pesto - Rada

Ak ste nezohnali nesolené sušené paradajky nevadí, môžu byť aj solené. Buď pesto nedosolíte, alebo paradajky rýchlo opláchnete pod vodou a vysušíte papierovou utierkou.

Ak na posedenie nezjete celé pesto, stačí ho dať do pohárika, zaliať olivovým olejom tesne nad povrch a zatvoriť viečko. V chladničke takto vydrží aj 2 mesiace.

Dobrú chuť. 🍅

Vybrali sme pre vás aj recept na výborné avokádové pesto