Najlepší tvarohový koláč s broskyňami, recept úspech zaručený. Päť vrstiev robí dojem a ako chutí! U nás doma, po niekoľkých pokusoch urobiť tvarohový koláč podľa iného receptu, sme sa vždy vrátili k tomuto.

Najlepší tvarohový koláč s broskyňami, fotorecept kliknite

Keď čakáte dôležitú návštevu alebo sa blíži výnimočná udalosť a rozmýšľate, čím hostí prekvapiť, tak tento koláč bude mať zaručene úspech. Overilo si to už veľmi veľa mojich známych v Poľsku, na Slovensku, v Česku, v Nemecku, a aj na Kanárskych ostrovoch.

Jedine moji známi zo Singapuru s ľútosťou konštatovali, že u nich sa nedá pripraviť. Tam sa totiž nedá kúpiť tvaroch. U nás sa ale kúpiť dá, tak neváhajte a skúste tento skvelý koláčik s tvarohom a broskyňami. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na najlepšiu hrnčekovú bublaninu s jahodami a orechmi, top RECEPT

 

 

Najlepší tvarohový koláč s broskyňami - ingrediencie na cesto

  • 3 poháre polohrubej múky (môže byť špaldová)
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • pol pohára cukru (môže byť trstinový)
  • 5 žĺtkov
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kocka (250 g) masla

 

Druhá vrstva, čiže tvarohová masa

  • 1 kg tvarohu (najvhodnejší je, ktorý môžete kúpiť vo vedierku od firmy Pilos v Lidl)
  • ¾ kocky masla (nie je nutné)
  • 1 celé vajíčko
  • 2 žĺtka
  • 1 pohár cukru
  • 1 puding bielej farby (napríklad vanilkový alebo banánový)

 

Ďalšie ingrediencie

  • Broskyne, alebo marhule
  • bielka
  • práškový cukor


 

Najlepší tvarohový koláč s broskyňami, recept úspech zaručený. Foto - Malgorzata Wojcieszynska

 

Najlepší tvarohový koláč s broskyňami - postup receptu

  1. Všetky ingrediencie spojte a urobte cesto. Rozdeľte ho na dve časti. Jednu časť cesta vyložte na vymastený plech, druhú – odložte do chladničky.
  2. Druhá vrstva, čiže tvarohová masa: Všetky ingrediencie vymiešajte mixérom. Pozor: puding nevarte, ale nasypte len prášok. Tvarohovú masu naložte na cesto.
  3. Tretiu vrstvu tvoria broskyne nakrájané na malé kocky (jedna konzerva alebo 6 - 8 čerstvých broskýň). V letnej sezóne používam čerstvé marhule alebo broskyne.
  4. Štvrtá vrstva: zo zvyšných bielok vyšľahajte hustú penu. Pridať treba jeden pohár práškového cukru a jemne vymiešať. Penou prikrite broskyne.
  5. Piata vrstva: zo zvyšného cesta, ktoré sa chladilo v chladničke, urobte omrvinky a nimi posypte penu. Pečte asi 50 minút v rozohriatej trúbe do 180 stupňov. Po upečení cesto posypte práškovým cukrom.

Päť vrstiev tohto koláča naozaj robí dojem ale najlepšie je ako chutí! Je to zaručený úspech. Vyskúšajte! Bude aj váš. Garantujem. 👌

Prečítajte si aj fantastický marhuľový koláč a skvelý malinový koláč, RECEPT na oba