Jemný tvarohový zákusok, recept na francúzsky spôsob. Gurmáni, ktorým by sa zdal málo sladký, si ho môžu osladiť lekvárom či karamelom.

Jemný tvarohový zákusok, recept na francúzsky spôsob

Vo Francúzsku je to gâteau au fromage blanc. Fromage blanc je hustý biely jogurt, ktorý sa svojou textúrou približuje jemnému tvarohu a tak sa môže nahradiť v recepte tvarohom.

Keďže do receptu ide málo múky a cukru, ide o ľahký, lahodný dezert. Gurmáni, ktorým by sa zdal málo sladký, si ho môžu osladiť lekvárom či karamelom. 🍮

Vybrali sme pre vás aj recept na krehký jablkový koláč v tvare ruže, originálny RECEPT

 

 

Zdravý tvarohový zákusok – ingrediencie

  • 500 g jemného tvarohu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 90 g múky
  • 3 vajcia
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • Malinový alebo ríbezľový lekvár

 

Recept na jemný tvarohový zákusok na francúzsky spôsob. Foto - Mária Danthine-Dopjerová

 

Jemný tvarohový zákusok - postup receptu

  1. Predhrejte trúbu na 180°C. Dobre premiešajte tvaroh s cukrom. Pridajte vaječné žĺtka a bielka dajte nabok. Pridajte múku, dobre premiešajte a pridajte citrónovú šťavu. Vyšľahajte vaječné bielka, pridajte štipku soli.
  2. Vyšľahané bielka jemne primiešajte do pripravenej zmesi. Vlejte do okrúhlej nádoby na pečenie, s vyššími okrajmi, pretože koláč pri pečení napuchne a pri servírovaní je krajší, keď je vyšší. Pečte 25 minút.
  3. Po vybratí z trúby nechajte vychladnúť. Pri podávaní polejte malinovou alebo ribezľovou hustou šťavou, alebo podávajte s trochou lekváru.

Dobrú chuť. 🍮

Vybrali sme pre vás aj recept na lahodný čokoládový zákusok s jahodami, chutný RECEPT 🍓