Skvelá bryndzová nátierka, výživná a zdravá. Rýchly recept na nový týždeň? Vyskúšajte skvelú bryndzovú nátierku, výživnú a zdravú, z vašej obľúbenej kuchyne portálu Ženy v meste.

Bryndzová nátierka, výživná a zdravá - fotorecept kliknite

Pondelky patria medzi tie dni, keď sa nám nechce variť a dojedáme po víkende. Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás novinku. Každý pondelok ráno nájdete na našom portáli zaujímavý recept, ktorý bude jednoduchý a nenáročný na prípravu.

Buď to bude chutná nátierka, ktorú môžete pripraviť svojej rodine na raňajky či večeru, tešiť sa môžete aj na recepty, keď vám zvýši zelenina, ryža, zemiaky alebo mäsko z polievky. Keďže desiatu pripravujeme deťom každý deň, určite sa potešíte aj nejakým jednoduchým zdravším dezertom, koláčikom. Nechajte sa prekvapiť.

Skvelá bryndzová nátieka - pomazánka. Je tu jeseň. Obdobie, keď potrebujeme posilniť našu imunitu. Predovšetkým deti sú náchylnejšie na rôzne ochorenia. Bryndza je plná probiotických mliečnych baktérií, prírodným antibiotikum.

Je skutočným pokladom pe naše zdravie. Pripravte svojej rodine chutnú a zdravú nátierku, ktorú si môžete vylepšiť podľa seba. Dobrú chuť. 

Odporúčame recept na fantastickú cviklovú nátierku

Skvelá bryndzová nátierka (pomazánka), výživná a zdravá

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

 

Zdravá bryndzová nátierka - ingrediencie

  • 125 g bryndza
  • malý plátok masla
  • zopár lyžíc hustého bieleho jogurtu (podľa potreby)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • kúsok červenej papriky (žltej alebo zelenej)
  • na dochutenie: soľ (pozor, bryndza je slaná), mleté čierne korenie (nemusí byť), mletá červená paprika kvôli farbe (nemusí byť), bylinky (podľa chuti)

 

Skvelá bryndzová nátierka, výživná a zdravá. Foto - Nela

 

Výživná a zdravá bryndzová nátierka - postup receptu

  1. Do misky pridáme bryndzu, maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu. Biely jogurt pridávame podľa potreby. Dochutíme korením.
  2. Ponorným mixérom (môžeme vymiešať aj lyžicou) všetky ingrediencie spojíme. Vznikne nám lahodná a krémová nátierka.
  3. Do nátierky môžeme primiešať aj nadrobno nakrájanú červenú papriku alebo inú obľúbenú zeleninu, ale aj čerstvé bylinky.

Tip na záver: Ak do nátierky pridáte zeleninu, bude nielen farebnejšia, ale predovšetkým chutnejšia, lahodnejšia a ešte aj výživnejšia. Táto chutná bryndzová nátierka sa skvele hodí aj k pečeným zemiakom ako dip. Vyskúšajte. Recept ponúkame nižšie.

Dobrú chuť.

Inšpirujte sa najlepšie pečené zemiaky v rúre na papieri