Víno z medvedieho cesnaku. Vyskúšajte liečivé víno z medvedieho cesnaku so značkou Ženy v meste. Toto liečivé víno z medvedieho cesnaku je vhodné pri kašli, zahlienených pľúcach, podporuje aj naše trávenie.

Víno z medvedieho cesnaku

Samozrejme, v menších dávkach, s mierou. Dajte si malinký pohárik nášho liečivého vína po ťažko stráviteľnom jedle, budete milo prekvapení. Na zdravie.

Medvedí cesnak je zelený zázrak prírody. Pomáha nielen pri kašli, bolestiach hlavy, pri vysokej hladine cholesterolu, pri vysokom krvnom tlaku, pri poruchách vylučovaia a trávenia, je výborný aj na posilnenie imunity, pôsobí protizápalovo a detoxikačne. Je ľahko dostupný, môžeme si ho nazbierať aj sami.

Vaša obľúbená kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho zdravých, chutných a jednoduchých receptov z medvedieho cesnaku. Či je to pesto, maslo, polievka, pyré, placky, muffiny, teraz prinášame novinku, liečivé víno z medvedieho cesnaku.

Stačí si iba vybrať. Ako bonus vám ponúkame zaujímavý blog o medveďom cesnaku, čo všetko by sme mali vedieť, zber, skladovanie, účinky, vitamíny, živiny.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás aj jednoduchý recept na najlepší domáci Aperol. Fantastický Aperol výbornej chuti, nádhernej farby po skvelom ovocí. Pripravte si ho doma za pár minút a vychutnávajte si aj Aperol Spritz v zdravšej verzii. Ponúkame aj skvelý tip na záver, ako si ho namiešať. Úžasný drink so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa domáci ovocný aperol, miešaný nápoj plný vitamínov

 

Ako pripraviť víno z medvedieho cesnaku, recept na liečivé víno

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Množstvo: cca 0,7 l fľaša

 

 

Liečivé víno z medvedieho cesnaku - ingrediencie

  • 0,75 l bieleho alebo červeného vína (najlepšie kvalitnejšie suché víno)
  • dve až tri plné hrste listov medvedieho cesnaku (podľa chuti a znášanlivosti)

 

 

Víno z medvedieho cesnaku, recept na liečivé víno. Foto - Nela

Liečivé víno z medvedieho cesnaku - postup receptu 

  1. Na prípravu nášho liečivého vína z medvedieho cesnaku budeme potrebovať biele alebo červenévíno, a samozrejme čerstvý medvedí cesnak.
  2. Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme, nakrájame. Do hrnca nalejeme víno, pridáme nakrájaný medvedí cesnak a povaríme 10 minút.
  3. Liečivé víno z medvedieho cesnaku môžeme dosladiť medom, samozrejme keď bude vlažné, aby si med zachoval čo najviac vitamínov a živín. 

Tip na záver: Víno scedíme a nalejeme do sklenenej fľaše. Skladujeme v chlade. S týmto liečivým vínom z medvedieho cesnaku však opatrne, aby ste si príliš neznížili krvný tlak. Popíjame iba malé poháriky. Na zdravie!

 

 

Recept iba pre vás úžasný a veľmi zdravý žihľavový sirup