Najlepšie vykostené kuracie stehná na smotane s medvedím cesnakom. Jednoduchý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste určite vyskúšajte. Mäsko je šťavnaté a chutné, omáčka lahodná, prípravu zvládne aj každý začiatočník.

Vykostené kuracie stehná s medvedím cesnakom

Na prípravu vám postačí iba 50 minút. Ak pridáte na zahustenie omáčky Solamyl, toto jedlo bude vhodné aj pri bezlepkovej diéte. Obed či večera pre celú rodinu. 

Smotanové omáčky sa u nás tešia veľkej obľube. Vynikajúco ladia nielen s cestovinou, haluškami, parenou knedľou, opekanými zemakmi, niektorí si ako prílohu zvolia aj dusenú ryžu.

Najlepšie vykostené kuracie stehná na smotane s medvedím cesnakom. Jednoduchý recept za pár minút z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Sezóna medvedieho cesnaku je ešte stále tu. Máte veľa medvedieho cesnaku a neviete čo s ním? Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho vynikajúcich receptov.

Odporúčame však recept na maslo z medvedieho cesnaku, ktoré si môžete zamraziť do zásoby. Kedykoľvek si tak pripravíte rôzne chutné jedlá ako praženicu, rôzne omáčky, vynikajúce polievky. Inšpirujte sa výborné maslo z medvedieho cesnaku, výživné a zdravé A tu je kôprová omáčka.

Kuracie stehná s medvedím cesnakom

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas dusenia: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Ingrediencie

  • 500 g vykostené kuracie stehná,
  • 1 polievková lyžica olivového oleja (oleja),
  • 2 polievkové lyžice masla z medvedieho cesnaku (klasického masla),
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti,
  • zopár listov medvedieho cesnaku,
  • na smotanovú omáčku: 1 ks šľahačková smotana (250 ml), dve zarovnané polievkové lyžice hladkej špaldovej (hladkej) múky, pri bezlepkovej verzii jedna polievková lyžica Solamylu, mlieko na zriedenie omáčky podľa potreby (2-2,5 dl),
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, vegeta (ak používate), drvená rasca, mleté čierne korenie, trošku mletej kurkumy (výborná na kĺby),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu vykostených kuracie stehná na smotane s medvedím cesnakom

  1. Vykostené kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky, môžeme aj na malé rezančeky. Pridáme lyžicu olivového oleja, okoreníme obľúbeným korením, premiešame. Ak mäso uložíme do chladu aspoň na hodinu, bude oveľa chutnejšie.
  2. Na kvalitnejšiu väčšiu panvicu pridáme dve lyžice masla s medvedím cesnakom (klasické maslo) a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Ak máme medvedí cesnak čerstvý, nie maslo z neho, pridáme ho až ku koncu dusenia kuracieho mäsa.
  3. K orestovanej cibuli pridáme kuracie kúsky, zasypeme ich mletou červenou paprikou, premiešame a za stáleho miešania restujeme, aby sa mäso zatiahlo. Panvicu prikryjeme pokrievkou a mäso dusíme na miernom stupni cca 5 minút, aby pustilo vlastnú šťavu.
  4. Ak mäso pustí vlastnú šťavu, omáčka tak získa na výbornej chuti. Mäso podlejeme horúcou vodou (2,5 dl), prikryjeme ho a dusíme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu na šľahanie zmiešanú s múkou alebo Solamylom. Pridáme aj nadrobno nakrájaný medvedí cesnak.
  5. Smotanovú zálievku môžeme do omáčky aj precediť, aby neostali hrudky. Omáčku povaríme ešte 10 minút, podľa potreby ju zriedime mliekom, záleží akú hustotu omáčok obľubujeme. Kuracie stehná na smotane môžeme ešte dochutiť, ak je treba. Dobrú chuť.

Tip na záver: K našim vykosteným kuracím stehnám na smotane sa výborne hodia aj halušky z medvedieho cesnaku a špaldovej múky. Aj takýto recept máme v našej ponuke, inšpirujte sa receptom nižšie. Halušky z medvedieho cesnaku výborne ladia s omáčkami, sú skvelé aj do polievok. Dobrú chuť. Nech sa páči najlepšie halušky z medvedieho cesnaku, výživné a zdravé