Výborné bravčové stehno s párkami chutí nielen mužom. Skvelý recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať.

Výborné bravčové stehno s párkami - fotorecept kliknite

Obľubujete bravčové mäso a aj párky sú vašou slabosťou? Vyskúšajte obľúbený recept nielen pre mužov na výborné bravčové stehno s párkami. Pochutia si všetci. Dobrú chuť.

Chutilo vám? Dajte nám vedieť. Budeme veľmi radi. Ďakujeme.

Výborné bravčové stehno s párkami. Tento recept je jednoduchý na prípravu a je vhodný aj pri bezlepkovej diéte. Nemusíte si pripravovať nejakú špeciálnu prílohu, pretože skvele chutí aj s chlebom, pečivom a kyslou uhorkou.

Vyskúšajte aj jednoduchý recept na výborný segedínsky guláš bez lepku

Fantastické bravčové stehno s párkami, úspech zaručený

  • Čas prípravy: 40 minút
  • Počet porcií: 4-5

 

 

Chutné kocky z bravčového mäsa s párkami - ingrediencie

  • 600 g bravčového stehna (chudého bravčového pliecka)
  • 3 ks párky (podľa obľuby alebo bez lepku)
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 5 polievkových lyžíc olivového oleja (2 lyžice na marinádu, 3 lyžice na restovanie cibule)
  • lyžička masla na zjemnenie omáčky
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá červená sladká paprika
  • na zahustenie: lyžička Solamylu

 

Výborné bravčové stehno s párkami. Foto - Nela

 

Chutné bravčové stehno s párkom - postup receptu

  1. Bravčové stehno umyjeme, odblaníme a osušíme. Potom ho nakrájame na menšie kocky, môžeme aj rezančeky. Pridáme olivový olej, premiešame. Ochutíme soľou, korením, rascou alebo obľúbeným korením. 
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, cesnak roztlačíme alebo tiež nasekáme. Na väčšiu panvicu pridáme olej a do sklovita orestujeme cibuľu. Pridáme dve lyžice červenej papriky, premiešame, vložíme mäso.
  3. Mäso orestujeme, aby sa zatiahlo (bude mať svetlejšiu farbu). Potom panvicu prikryjeme pokrievkou a podusíme cca 5 minút. Pustí vlastnú šťavu. Dusíme do polomäkka. Keď je potrebné, podlejeme horúcou vodou. 
  4. Nakoniec k mäsu pridáme nakrájané párky a roztlačený cesnak. Podusíme do mäkka. Dochutíme, ak je potrebné. Na zahustenie omáčky rozmiešame trošku Solamylu vo vode. Pridáme aj maslo na zjemnenie. 

Tip na záver: Na jednu osobu počítame 100-150 g mäsa. Ak si mäso dáme na 24 hodín do marinády, mäsko bude oveľa chutnejšie a skôr sa udusí. Namiesto bravčového stehna môžete zvoliť aj chudé bravčové plieko.

Dobrú chuť!

Pripravili sme recept na pravú živánsku pochúťku z jedného pekáča