Výborný piškótový koláč z panvice, rýchly recept. Prepadla vás chuť na sladké? Vyskúšajte jednoduchý recept na piškótový koláč z panvice z kuchyne portálu Ženy v meste.

Rýchly piškótový koláč z panvice - fotorecept kliknite

Piškótový koláč z panvice je rýchly a jednoduchý. Sladké raňajky alebo pochúťka ku kávičke? Nemôžete lepok? Vyskúšajte osvedčený piškótový koláč z panvice podľa jednoduchého receptu kuchyne portálu Ženy v meste. Postačí vám iba panvica s prikrývkou. Nechajte sa inšpirovať.

Rozmýšľala som, čo pripraviť deťom na raňajky. Chcela som ich prekvapiť. Keďže obľubujú sladké a z košíka sa na mňa usmievali domáce šťavnaté broskyne, pripravila som jednoduchý piškót bez lepku. Deťom veľmi chutil.

Vyskúšajte aj obľúbený recept na výbornú hrnčekovú bublaninu s ovocím

Rýchly piškótový koláč z panvice, jednoduchý a chutný

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 20-30 minút
  • Počet porcií: 2-3

 

  

Rýchly piškótový koláč z panvice - ingrediencie                                           

  • 2-3 ks vajce (podľa veľkosti)
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 zarovnaná polievková lyžica kryštálového (trstinového) cukru
  • 1/2 balíčka Zlatého klasu (20 g)
  • štipka prášku do pečiva
  • ľubovoľné ovocie (marhule, broskyne, maliny, jahody, čučoriedky)
  • na ozdobu a dochutenie: práškový cukor, medovka, mäta, ovocie, jemný tvaroh, biely jogurt, zmzrlina (podľa chuti)

 

Rýchly piškótový koláč z panvice. Foto - Nela

 

Piškótový koláč z panvice - postup receptu       

  1. Pripravíme si ovocie, ktoré umyjeme, osušíme, zbavíme kôstiek alebo nečistôt. Ak je potrebné, nakrájame. Ja som zvolila voňavé domáce broskyne. Nachystáme si aj panvicu s pokrývkou (priemer cca 23 cm).
  2. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Ďalej zašľaháme vanilínový a kryštálový cukor, potom žĺtky. Nakoniec opatrne varechou primiešame Zlatý klas zmiešaný s práškom do pečiva.
  3. Na panvicu položíme papier na pečenie. Rozotrieme cesto, poukladáme ovocie, prikryjeme a dusíme (pečieme) približne 30 minút. Ak máme málo času, po 10 minútach koláč otočíme a dopečieme z druhej strany.

Tip na záver: Po upečení koláčik posypeme práškovým cukrom, dozdobíme čerstvou medovkou alebo mätou. Piškótový koláč môžeme vylepšiť čerstvým ovocím, pridať jemný tvaroh, jogurt alebo šľahačku, ale aj kopček zmrzliny.

Dobrú chuť.

Prečítajte si RECEPT Najlepšia piškótová roláda s džemom, rýchla a jednoduchá