Zdravá žihľavová pomazánka. Vyskúšajte recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Pochutí si celá vaša rodina. Dobrú pomazankovú chuť želáme.

Zdravá žihľavová pomazánka - fotorecept kliknite

Chutná nátierka či pomazánka je vynikajúca nielen na raňajky, hodí sa aj na večeru. Keď je plná živín a vitamínov, poteší aj naše zdravie.

Dnes vám ponúkame novinku, vynikajúcu žihľavovú pomazánku. Zdravá pomazánka so značkou Ženy v meste. Inšpirujte sa. Pripravili sme pre vás aj zaujímavý blog o žihľave všetko čo by sme mali o žihľave vedieť, účinky, využitie, rady, recepty - kliknite

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho receptov na úžasné pomazánky. Stačí si iba vybrať najlepšie pomazánky, recepty ako pripraviť chutné nátierky - kliknite

Vyskúšajte aj zdravá nátierka zo zeleného hrášku, lahodná a chutná

 

Zdravá žihľavová pomazánka, lacná a veľmi chutná

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcíí: 3

 

Fantastická žihľavová pomazánka - ingrediencie

  • plná hrsť čerstvej mladej žihľavy (najlepšie vrchné časti, kde je najviac živín)
  • 150 g smotanová nátierka (Lučina, žervé)
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 ks menšia cibuľa alebo 1/2 ks jarnej cibuľky
  • 1 ks vajce
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, roztlačený cesnak podľa chuti (môžeme aj vynechať), čerstvé bylinky podľa chuti

 

🛒 [Riflová TAŠKA s folklórnou stužkou a rovnako ozdobeným rúškom - kliknite tu] 😍

 

Zdravá žihľavová pomazánka, lacná a chutná - Nela

 

Fantastická žihľavová pomazánka - postup receptu 

  1. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, môžeme zvoliť aj jarnú cibuľku.
  2. K cibuli si pridáme umytú, osušenú a na menšie kúsky nakrájanú mladú žihľavu.
  3. Chvíľu restujeme, aby žihľava zvädla. Pridáme vajce, urobíme si redšiu praženicu.
  4. Praženicu necháme vychladnúť. Potom ju pridáme k smotanovej nátierke (Lučine).
  5. Všetko spolu dobre rozmixujeme, dochutíme, môžeme pridať roztlačený cesnak.

Tip na záver: Hotovú pomazánku môžeme ihneď podávať, ak ju však uložíme do chladu aspoň na 30 minút, bude omnoho chutnejšia, pretože prejdú chute. Do žihľavovej pomazánky môžeme pridať aj nadrobno nakrájané čerstvé bylinky podľa obľuby, doplníme si ďalší vitamín C.

Dobrú pomazánkovú chuť.

 

 

Vybrali sme pre vás skvelá cviklová nátierka, ktorú si zamilujete