Vynikajúca praženica s mladou žihľavou (pŕhľavou) a šunkou, pripravená na masle a cibuli. Rýchly fit recept so značkou Ženy v meste. Skvelé raňajky či večera. Pochutíte si, potešíte aj svoje zdravie. Dobrú chuť želáme.

Praženica so žihľavou a šunkou - fotorecept kliknite

Žihľava je úžasným pokladom pre naše zdravie. Obsahuje vitamín A, C, K, vitamíny skupiny B. Z minerálov majú zastúpenie železo, draslík, vláknina, horčík, mangán, vápnik, obsahuje aj chlorofyl.

Žihľava (pŕhľava) detoxikuje, odstraňuje bolesti, podporuje zdravé srdce a cievy, je vhodná pri liečbe reumy. Chráni bunky, lieči rany, podporuje laktáciu, trávenie, vyprázdňovanie, odvodňuje, posilňuje imunitu. Má ešte mnoho ďalších zdraviu prospešných účinkov.

Nový recept na chutnú praženicu z mladej žihľavy a šunky ponúka vaša obľúbená kuchyňa. Fantastická praženica so značkou Ženy v meste.

Jednoduchý recept, výživný, zdravý a fit? Nech sa páči, inšpirujte sa. Naša praženica vám určite zachutí.

Máme pre vás pripravených mnoho skvelých receptov. Stačí si len vybrať. Zdravo, chutne a jednoducho so značkou Ženy v meste najlepšie fit recepty, zeleninové, s mäsom, raňajky, obed, večera - kliknite

Zaujímavý článok žihľava je skvost pre naše zdravie, všetko čo by sme mali vedieť, účinky, využitie, recepty 

Fantastická praženica so žihľavou a šunkou

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 10 minút
  • Počet porcií: 1

 

  

Výborná praženica s mladou žihľavou a šunkou - ingrediencie    

pre jednu osobu 

  • 2-3 ks vačších vajec (aj viac, podľa potreby)
  • 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja, napríklad aj olivový olej s medvedím cesnakom)
  • 1 ks menšia cibuľa 
  • 3 plátky šunky (pri fit verzii chudej dusenej šunky, napríklad kuracej) 
  • zopár horných častí mladej žihľavy (cca 1 hrsť)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie - podľa chuti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Chutná praženica s mladou žihľavou a šunkou. Foto - Nela

 

Praženica s mladou žihľavou a šunkou - postup receptu 

  1. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do mäkka.
  2. Pridáme na malé kocky nakrájanú dusenú šunku, orestujeme.
  3. Žihľavu dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky.
  4. Nakrájanú žihľavu pridáme k cibuli a šunke, chvíľu opražíme.
  5. Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme trošku soli, čierne korenie.
  6. Žihľava zmäkne, pridáme vajcia. Miešame, necháme vytuhnúť.
  7. Robíme to na nízkom stupni zopár minút, za stáleho miešania.

Tip na záver: Skvelú praženicu s mladou žihľavou a šunkou si môžeme pripraviť redšiu, ale aj tuhšiu, podľa obľuby. Dozdobíme ju bylinkami (pažítkou, petržlenovou vňaťou), obložíme čerstvou zeleninou. Pri fit verzii chlieb a pečivo vynecháme.

Dobrú chuť želáme.

Vyskúšajte aj praženica s opečeným chlebom, vynikajúci lacný recept na raňajky i večeru