Najlepšia bravčová panenka dusená s bielou kapustou, recept na sýty obed z jedného hrnca. Vyskúšajte si pripraviť skvelé jedlo z kuchyne portálu Ženy v meste.

Výborná bravčová panenka dusená s kapustou, recept z jedného hrnca

Tradičný obed v eintopf verzii – stačí nakrájať všetky suroviny, hodiť do hrnca a máte vybavené.

Výsledkom bude dokonalá zmes chutí: jemne uvarené mäsko, kapusta zvýraznená rascou a majoránom, zatiaľ čo mrkva dodá jedlu sladký podtón.

Servírujeme s čerstvým chlebíkom, ktorý môžete vymáčať vo výbornej šťave.

Vybrali sme pre vás aj recept na fantastický klasický stroganov

 

Bravčová panenka dusená s kapustou - ingrediencie

  • 1 kg bravčovej panenky,
  • ½ kg bielej kapusty,
  • 20 dkg údenej slaniny,
  • 3 mrkvy,
  • 3 cibule,
  • 400 ml bujónu,
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla alebo iného tuku na vyprážane,
  • Korenie: soľ, čierne korenie, bobkový list, nove korenie majorán, rasca,
  • Príloha: zemiakové pyré alebo čerstvý chlieb

 

 

Najlepšia bravčová panenka dusená s kapustou, recept na sýty obed z jedného hrnca. Foto - Malgorzata Mironov

Najlepšia bravčová panenka dusená s bielou kapustou – recept na sýty obed z jedného hrnca

  1. Panenku nakrájame na kocky, cibuľu a mrkvu nakrájame na tenšie prúžky. Kapustu nahrubo nasekáme.
  2. V hrnci rozpustime maslo, pridáme panenku a orestujeme ju so všetkých strán.
  3. Pridáme cibuľu a prudko osmažíme.
  4. Dodáme kapustu a všetky korenia, dobre premiešame.
  5. Zalejeme bujónom. Pod pokrievkou dusíme 45 min.
  6. Pridáme mrkvu. Slaninku nakrájame na pásiky, hodíme do hrnca a podusíme ešte 15 minút.
  7. Dochutíme podľa potreby. Servírujeme s krajcom čerstvého chleba alebo na kôpke zemiakového pyré.

Dobrú chuť. Tu je aj bravčová panenka s omáčkou. Tu je aj naša fučka.

Vybrali sme pre vás aj recept na výborný guláš so zemiakmi