Zdravá a chutná hrachová kaša plná živín a vitamínov. Vyskúšajte recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Zdravá a chutná hrachová kaša - fotorecept kliknite

Zdravá a chutná hrachová kaša chutí úžasne. Uvarte svojej rodine skvelý hrachový prívarok, ktorý je vhodný aj pri bezlepkovej a bezlaktózovej intolerancii.

Recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa rozhodne oplatí vyskúšať. Potešíte aj svoje zdravie, aj svoju peňaženku.

Žltý hrach, nazývaný aj sušený hrach. Má dlhú trvanlivosť, je ľahko dostupný v obchodoch. Obsahuje mnoho stopových prvkov, vitamínov, bielkovín, mineralných látok. Vďaka svojmu zloženiu posilňuje náš imuntintý systém, podporuje trávenie, prospieva nášmu srdcu a cievam, detoxikuje.

Strukovinové prívarky či kaše sú v našich domácnostiach veľmi obľúbené. Kuchyňa  portálu Ženy v meste vám ponúka novinku, lacný recept na zdravú a chutnú hrachovú kašu. Nechajte sa inšpirovať. Prajeme vám dobrú chuť.

Polievka zo žltého hrachu jednoduchá hrachová polievka so zemiakmi

 

Vynikajúca hrachová kaša - lacná, zdravá, chutná

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

Zdravá a chutná hrachová kaša - ingrediencie

  • 500 g hrach žltý (sušený)
  • 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie kaše: bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán
  • na vylepšenie kaše: 4 polievkové lyžice masla alebo olivového oleja, 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky

 

🛒 [Luxusná elektronika pre ženy od špičkovej dánskej firmy Bang & Olufsen - kliknite tu]

 

Zdravá a chutná hrachová kaša. Foto - Nela

 

Zdravá a chutná hrachová kaša - postup receptu 

  1. Sušený žltý hrach namáčame do vody na pár hodín, najlepšie cez noc. Hrach sa nielen rýchlejšie uvarí, bude aj ľahšie stráviteľný. Potom vodu zlejeme, hrach ešte prepláchneme.
  2. Pripravený hrach zalejeme vodou približne 5 cm nad jeho okraj. Na miernom stupni hrach varíme spolu s celým cesnakom a bobkovým listom 20 minút, podľa potreby, do mäkka.
  3. Keď je hrach mäkký, vyberieme bobkový list. Ponorným mixérom hrach rozmixujeme na kašu. Dochutíme podľa chuti, môžeme zriediť ešte vodou podľa hustoty kaše a prevaríme.
  4. Na masle alebo olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku. Cibuľu dáme navrch hrachovej kaše, môžeme ju do kaše aj primiešať.

Tip na záver: Ku hrachovej kaši sa výborne hodí volské oko, uvarené vajce natvrdo alebo polomäklo, párky, klobása, ale aj plátok údeného či duseného mäsa. 

Dobrú chuť.

 

 

Pripravili sme pre vás najlepší cuketový prívarok bez lepku