Rýchla hubová polievka so zemiakmi, lacný recept takmer z ničoho. Vynikajúca polievka, recept za pár centov z kuchyne portálu Ženy v meste.

Hubová polievka so zemiakmi takmer z ničoho - fotorecept kliknite

Chutná polievka. Slovenský poklad. Zasýti a zahreje, výborná nielen na obed, ale pre mnohých aj na večeru. Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás pripravuje každý deň nové recepty na vynikajúce polievky, aby ste si vedeli vybrať z našej ponuky.

Medzi vami veľmi obľúbené polievky patrí nielen tradičná fazuľová, ale aj chutná brokolicová, zdravá paradajková, sýta držková, aj rýchla cesnaková. Uvarte svojej rodine vynikajúcu polievku. Dobrú polievkovú chuť.

Rýchla hubová polievka so zemiakmi. Máte doma ešte zásoby sušených húb z minuloročnej sezóny? Milujete huby? Zaspomínajte si na prechádzku so svojou rodinou pri ich zbieraní a pripavte si vynikajúcu rýchlu polievku za pár centov. Voňavá hubová polievka so zemiakmi z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás najlepšia kyslá hubová polievka s jogurtom

 

 Najlepšia hubová polievka so zemiakmi

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Tepelná úprava: 30 minút
  • Počet porcií: 4-5

Vynikajúca hubová polievka so zemiakmi - ingrediencie                                                                             

  • dve plné hrste sušených húb 
  • 2 ks väčších zemiakov
  • 1 ks cibuľa strednej veľkosti
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja (môžeme zvoliť aj bravčovú masť)
  • 4 strúčiky cesnaku (2 celé do varenia, 2 roztačené do zápražky bez múky)
  • na dochutenie: soľ, celé čierne korenie, celá (drvená) rasca, bobkový list, troška kurkumy (výborná na kĺby), dve polievkové lyžice mletej červenej papriky (môžeme pridať aj pálivú, podľa chuti), bylinky (pažítka, petržlenová vňať)

 

 

Rýchla hubová polievka so zemiakmi. Foto - Nela

 

Skvelá hubová polievka so zemiakmi - postup receptu 

  1. Najprv si namočíme do vody huby, aby napučali. Necháme postáť aspoň 10 minút. Môžeme zvoliť aj huby čerstvé.
  2. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, dva strúčiky cesnaku roztlačíme.
  3. Do 1,4 l vody dáme variť huby, ktoré sme vytlačili od vody, zemiaky, korenie podľa chuti, dva celé strúčiky cesnaku.
  4. Na oleji (masti) orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme roztlačený cesnak a zasypeme červenou paprikou.
  5. Zápražku bez múky premiešame, stiahneme zo sporáka a pridáme k variacej sa polievke. Polievku varíme 15 minút.
  6. Hubová polievka je hotová, keď sú zemiaky mäkké. Ak je hustá, pridáme ešte horúcu vodu podľa potreby, dochutíme.

Tip na záver: Hubová polievka so zemiakmi chutí ešte lepšie na druhý deň, keď prejdú všetky chute. Ak zvolíme huby čerstvé, je dobre ich očistiť, nakrájať, chvíľu obvariť, scediť, a tak pridať do polievky.

Dobrú hubovú chuť.

 

 

Inšpirujte sa skvelá krémová hubová polievka