Vynikajúca paštéta z kuracích pečienok, domáci recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami lahodnú paštétu z kuracích pečienok. Pochutia si najmä dospelí.

Paštéta z kuracích pečienok, domáci recept

Paštéta dozdobená kvetmi. Pani paštéta z kuracích pečienok, ako by ju nikto nečakal.

Vyráža dych hneď ako sa otvorí. Ona sama si povedala ako chce byť odfotená.

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka tento recept v spolupráci s Luciou Chrenko, ktoré ho medzi inými priniesla vo svojej knihe Tak ma mama naučila - kúpite ju tu, kliknite.

Vyskúšajte aj recept na výbornú oškvarkovú pomazánku

Výborná paštéta z kuracích pečienok

  • Na 1000 mililitrov

 

 

 

Paštéta z kuracích pečienok - ingrediencie

Na 4 poháre po 250 ml

  • 500 g kuracích pečienok
  • 100 g sušených brusníc
  • 200 g masla + 200 g na zaliatie
  • 2 červené cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL sušeného tymianu
  • 4 PL šľahačkovej smotany
  • rum
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie

 

 

Paštéta z kuracích pečienok, domáci recept. Foto - Tak ma mama naučila

Vynikajúca paštéta z kuracích pečienok - postup receptu

  1. Brusnice vložíme do misky a zalejeme rumom. Necháme v chladničke odpočívať minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc. Pred prípravou paštéty brusnice scedíme a ako brusnice, tak aj rum necháme stranou k neskoršiemu použitiu.
  2. Pečienky dôkladne očistíme a pokrájame na menšie kúsky. V panvici rozohrejeme za lyžicu masla a na ňom opečieme na drobno nakrájanú červenú cibuľku. Pridáme cesnak a tymian a opekáme v panvici spolu s cibuľkou. Tesne pred koncom restovania, prilejeme k pečienkam rum a necháme ho čiastočne odpariť.
  3. Pečienky dáme do kuchynského mixéra a dohladka rozmixujeme. Pridáme pokrájané maslo, smotanu a dochutíme soľou a korením. Znovu všetko dôkladne premixujeme.
  4. Do hotovej paštéty zamiešame brusnice, rozdelíme ju do misiek a povrch uhladíme.
  5. V hrnci rozpustíme maslo a prelejeme ním vrch každej paštéty, dozdobíme bylinkami.

Dobrú chuť.

Pripravili sme pre vás aj recept na pravú lososovú nátierku