Šťavnaté obrátené rezne na plechu pečené v rúre. Skvelý a jednoduchý recept so značkou Ženy v meste, šťavnaté rezne bez vyprážania.

Obrátené rezne na plechu pečené v rúre - fotorecept kliknite

Rezne sú šťavnaté, veľmi chutné, s vyprážaním nestrávite ani veľa času. Naraz si pripravíte rezne aj pre veľkú rodinu. Nech sa páči. Inšpirujte sa.

Kuchyňa portálu Ženy v meste pre vás denne pripravuje mnoho skvelých a chutných receptov. Chceme, aby sa naše recepty podarili hneď na prvý krát, aby boli recepty zrozumiteľné a zjednodušené.

Dnes sme si pre vás pripravili novinku, šťavnaté obrátené rezne na plechu pečené v rúre. Vyskúšajte. Vynikajúca pochúťka bez vyprážania.

V niektorých rodinách to v nedeľu bez rezňov skrátka nejde. Nech sa páči, pripravte svojim najbližším šťavnaté obrátené rezne pečené v rúre. Dobrú chuť so značkou Ženy v meste.

Pripravili sme pre vás aj najlepšie klasické rezne v trojobale

 

Štavnaté obrátené rezne pečené na plechu v rúre

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 40-50 minút
  • Počet porcií: 6

 

 

Najlepšie obrátené rezne na plechu pečené v rúre - ingrediencie 

  • 900 g bravčové karé (na osobu počítame cca 150 g)
  • 4-5 polievkových lyžíc strúhanky
  • 2-3 ks vajce (podľa veľkosti)
  • olej podľa potreby
  • na dochutenie mäsa: soľ, mleté čierne korenie (prípadne iné obľúbené korenie - mletá rasca, mletá červená paprika a pod.)

 

 

Šťavnaté obrátené rezne pečené v rúre. Foto - Nela

 

Obrátené rezne na plechu pečené v rúre - postup receptu 

  1. Bravčové karé (môžeme zvoliť aj bravčové stehno alebo krkovičku) umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Mierne rozklepeme a okoreníme podľa obľuby.
  2. Vajcia rozšľaháme, trošku osolíme. Bravčové rezne najprv naklepeme v strúhanke, keď sú celé obalené, namáčame ich v rozšľahaných vajciach. Pripravíme panvicu na pečenie.
  3. Panvicu poriadne rozohrejeme, pridáme olej (nie príliš veľa) a rezne, ktoré sme si namáčali v rozšľahaných vajciach opekáme z každej strany dozlatista. Trvá to iba zopár minút.
  4. Hotové opečené rezne vyberáme a ihneď ukladáme na zapekaciu misu alebo menší plech. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 oC cca 30-40 minút do mäkka.

Tip na záver: Bravčové mäso si pripravme deň vopred. Stačí ho potrieť olejom a nakoreniť obľúbeným korením. Bravčové rezne budú nielen chutnejšie, mäso bude aj vláčnejšie, ušetríme si aj čas pri samotnej príprave. Namiesto bravčového mäsa môžeme zvoliť aj mäso kuracie alebo morčacie, pečieme ho však kratšie.

Dobrú chuť.

 

 

Vyskúšajte aj fantastické nugetky z kuracieho mäsa v cestíčku