Výborné orechové pusinky (aj bez lepku). Odložte si tradičný recept na vianočné suché pečivo z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Suché vianočné pečivo. Vianoce si bez suchých koláčikov nevieme ani predstaviť, pretože sú u nás veľmi obľúbené. Pripravili sme pre vás mnoho chutných tradičných, ale aj iných zaujímavých receptov. Stačí si iba vybrať. Nechajte sa inšpirovať. Sladké Vianoce so značkou Ženy v meste.

Výborné orechové pusinky (aj bezlepkové) - fotorecept kliknite

Výborné orechové pusinky, aj bezlepkové. Zvýšili vám pri pečení bielka? Obľubujete orechy? Pripravte si fantastické orechové pusinky podľa tradičného receptu kuchyne portálu Ženy  v meste. Plná misa chutných orechových pusiniek skrášli každý vianočný stôl.

Pripravili sme obľúbený recept na hneď mäkké vianočné perníčky

Výborné orechové pusinky bezlepkové

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 15 minút
  • Počet kusov: 40

 

 

Fantastické orechové pusinky bezlepkové - ingrediencie

  • 4 bielka
  • 300 g práškový cukor
  • 250 g mletých orechov (vlašských, lieskových, ale aj mandlí)
  • štipka soli
  • na ozdobenie: roztopená čokoláda (čokoládová poleva), orechy, cukrové guličky

 

Výborné orechové pusinky (aj bezlepkové). Foto - Nela

 Fantastické orechové pusinky bezlepkové - postup receptu       

  1. Menší hrniec vložíme do väčšieho hrnca, do ktorého sme si naliali vodu. Necháme zovrieť. Potrebujeme vytvoriť paru. Do menšieho hrnca vylejeme bielka, pridáme práškový cukor a mixérom šľaháme do peny cca 10 minút.
  2. Vyšľahanú krémovú bielkovú penu necháme trochu vychladnúť. Potom pridáme štipku soli a pomleté orechy (vlašské, lieskové alebo mandle). Hmotu opatrne premiešame, aby sa bielka pekne spojili s mletými orechami.
  3. Väčší plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, môžeme vymastiť aj tukom (maslom). Na plech ukladáme lyžicou vedľa seba menšie kôpky (cca 5 cm), ktoré formujeme do pusiniek. Vznikne nám približne 40 kusov.
  4. Orechové pusinky pečieme - sušíme pri teplote 150 oC 10-15 minút. Dva plechy môžeme piecť aj naraz teplým vzduchom, ušetríme si tak čas. Mali by mať ružovkastý nádych. Nepečieme pridlho, aby ostali vo vnútri šťavnaté.

Tip na záver: Orechové pusinky môžeme aj ozdobiť. Po vychladnutí ich máčame v roztopenej čokoláde, posypeme pomletými alebo nasekanými orieškami, cukrárskymi  perličkami. Ako sa vám páči. Aj bez polevy chutia naše orechové pusinky úžasne.

Sladké pečenie.

Vyskúšajte aj osvedčený recept na tradičné linecké koláčiky