Fantastická ovocná bublanina s rebarborou a bielym jogurtom. Jednoduchá a šťavnatá. Vyskúšajte rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Sladké rebarborové maškrtenie.

Ovocná bublanina s rebarborou, jahodami a jogurtom - fotorecept kliknite

Chutná bublanina je skvelá na raňajky, desiatu, olovrat a výlet, poteší aj každú návštevu. Výhodou tejto fantastickej bublaniny je jednoduchá a rýchla príprava. Ovocná hrnčeková bublanina s rebarborou a bielym jogurtom, zo špaldovej múky.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na hrnčekové koláče, stačí si iba vybrať. Nech sa páči najlepšie recepty na hrnčekové koláče, inšpirujte sa

Rebarbora je miláčikom sladkých koláčov. Ale, vedeli ste, že rebarbora je vlastne zelenina? Má síce kyslastú chuť, so sladkým sa však dokáže úžasne prepojiť. Je skvelá nielen do koláčov, môžeme si z nej uvariť chutný džem, želé, výborný kompót. Z rebarbory používame iba stonky, listy sú škodlivé. Stonky je potrebné ošúpať.

Rebarbora je bohatá na vitamíny B3, B6, B9, z minerálnych látok je to vápnik, draslík, mangán, železo, fosfor a horčík. Aj keď patrí medzi najzdravšiu zeleninu, opatrne, nie je veľmi vhodná pre deti, tehotné a dojčiace ženy, ľudí, ktorí majú problémy s močovým mechúrom a obličkami. 

Vybrali sme pre vás hrnčekový rebarborový koláč s tvarohom, zdravý recept

 

Fantastická bublanina s rebarborou, jahodami a bielym jogurtom

  • Čas prípravy: 15 minút
  • Čas pečenia: 30 minút
  • Počet kusov: 20

 

Fantastická hrnčeková bublanina s rebarborou - ingrediencie         

hrnček 250 ml    

  • 1 hrnček biely hustý jogurt
  • 3 ks vajce
  • 50 g roztopené vlažné maslo (1/2 hrnčeka)
  • 2 hrnčeky hladká špaldová (hladká) múka
  • 1 hrnček kryštálový (trstinový) cukor
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • na ovocnú náplň: cca 200-250 g rebarbory (2 plné hrste), 1 ks vanilínový cukor na zasypanie rebarbory

 

🛒 [Riflová TAŠKA s folklórnou stužkou a rovnako ozdobeným rúškom - kliknite tu] 😍

 

Ovocná bublanina s rebarborou a bielym jogurtommi. Foto - Nela

 

Fantastická hrnčeková bublanina s rebarborou - postup receptu 

  1. Stonky rebarbory si ošúpeme, umyjeme, osušíme. Listy nikdy nepoužívame, sú škodlivé.
  2. Rebarboru nakrájame na menšie kúsky, zasypeme vanilínovým cukrom. Necháme postáť.
  3. Vo väčšej miske si varechou vymiešame vajcia, hustý biely jogurt aj s roztopeným maslom.
  4. Ku vzniknutej kaši primiešame aj hladkú múku, cukor, vanilínový cukor,  prášok do pečiva.
  5. Vymiešame si jednoduché hrnčekové cesto. Cesto je vláčne, výborné na chutnú bublaninu.
  6. K jogurtovému cestu primiešame aj rebarboru bez šťavy, ktorú pustila. Dobre premiešame.
  7. Plech na pečenie veľkosti cca 28x38 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme cesto.
  8. Ja som pridala aj zopár nakrájaných jahôd. Bublaninu pečieme pri teplote 180 oC 30 minút.
  9. Jogurtovú bublaninu pečieme podľa potreby 25-35 minút, záleží to od veľkosti plechu, rúry.

Tip na záver: Namiesto rebarbory môžeme zvoliť aj iné obľúbené ovocie. Ja som pridala zopár jahôd. Jahody výborne dopĺňajú kyslastú chuť rebarbory. Bublaninu môžeme posypať práškovým cukrom, pridať kopček zmrzliny alebo šľahačky.

Sladké maškrtenie.

 

 

Hrnčekový recept najlepšia bublanina s jahodami a orechmi, neodolateľná