Lahodný čokoládový zákusok s jahodami, chutný recept. Milujete čokoládu a jahody? Vyskúšajte ich kombináciu v tomto lahodnom zákusku.

Čokoládový zákusok s jahodami - fotorecept kliknite

Ak ste nazbierali v záhradke jahody a rozmýšľate ako si ich ešte viac osladiť, tu je jedna z možností. Lahodne chutných možností. Tieto čokoládovo jahodové zákusky vás určite prekvapia svojou lahodnou chuťou.

Len niečo vyše hodiny a lahodné muffiny z čokolády a jahôd sú hotové. Množstvo vystačí približne na 12 kusov. To je určite počet ktorý poteší celú vašu rodinu. Neváhajte a vyskúšajte. Jahody a čokoláda a úspech je istý.

Vyskúšajte aj recept na svieži hrnčekový ovocný koláč, osvedčený 🍓

 

 

Čokoládový zákusok s jahodami - ingrediencie na cesto

  • 180 g hladkej múky
  • 3 zarovnané PL kakaa
  • 100 g cukru
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 125 g zmäknutého masla alebo margarínu
     

na náplň:

  • 3 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 vajce, 1 bielok

Čokoládový zákusok s jahodami - na ozdobenie

  • 250 g očistených jahôd
  • 4 zarovnané PL jahodového džemu

ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • elektrický ručný šľahač

 

 

Čokoládový zákusok s jahodami. Foto - Dr. Oetker

 

Čokoládový zákusok s jahodami - postup receptu

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, cukrom a soľou. Pridáme žĺtok a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu vytvoríme koliesko (Ø asi 10 cm). Kolieska vložíme do vymastenej formy na muffiny, pritlačíme ku dnu a po stenách až po okraj formy. Odložíme do chladničky.
  2. Na prípravu náplne nalámeme do kastrólika polevy a prilejeme smotanu. Za stáleho miešania zahrievame (nevaríme), kým sa poleva nerozpustí. Necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a vanilkovým cukrom dohladka.
  3. Postupne zašľaháme vajce a bielok. Do zmesi na najnižšom stupni zašľaháme vychladnutú smotanu s polevou. Náplň nalejeme na cesto až po okraj. Muffiny vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C,  Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3, Doba pečenia: asi 35 minút
  4. Muffiny necháme vo forme vychladnúť. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky. Muffiny opatrne vyklopíme z formy a na povrch naukladáme plátky jahôd. Džem zahrejeme v kastróliku a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na jahody.

Tip: Na slávnostné príležitosti môžeme muffiny ozdobiť šľahačkou.

Dobrú chuť! 🍓

Prečítajte si aj recept na výborný pikantný rebarborový koláč