Pikantná nátierka, ktorá je vhodná aj pre citlivé chuťové poháriky, overený recept. Pripravte si pikantnú nátierku s nami podľa overeného receptu od žien v meste.

Pikantná nátierka

Pikantná nátierka sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Či už si zvolíme recept, kde prevažuje papriková pasta alebo pridáme kukuricu, salámu a majonézu a použijeme pálivú papriku.

Prípadne môžeme zvoliť základ v podobe provensálskej zeleniny (baklažán, cuketa, cesnak, paradajky), ktorú dotvoríme pikantnou paprikou. Asi najoriginálnejším a overeným receptom je však tvaroh vymiešaný s maslom, cibuľkou a k tomu pikantná červená mletá paprika.

Tvaroh nám krásne pojme všetky chute, ktoré plynú zo sušenej pikantnej papriky, cibuľka nakrájaná na ozaj jemne všetko doladí. Ukážeme si, ako na to.

Vyskúšajte aj náš recept na avokádovú pomazánku, alebo šunkovú nátierku. Tu je aj naša zdravá cesnaková pomazánka.

Pikantná nátierka

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 10 minút,
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút,
  • Počet porcií: 4,

Ingrediencie na prípravu pikantnej nátierky

(Potrebujeme na 4 porcie)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu na pikantnú nátierku

  1. Tvaroh vymiešame s maslom a smotanou.


     
  2. Pridáme papriku aj soľ.


     
  3. Cibuľku si nakrájame na jemno a vmiešame do nátierky.


     
  4. Dôkladne premiešame. Podávame na čerstvom chlebe alebo pečive.

Dobrú chuť, pikantná nátierka je hotová. Vyskúšajte aj domácu pečeňovú paštétu