Špenátové pesto je výborné nielen na cestoviny, ale aj na teplé suché hriadky, do polievky, či pri pácovaní mäsa. Vyskúšajte recept z kuchyne portálu Ženy v meste.

Pesto robím vždy iba orientačne, podľa farby, konzistencie a aj toho, čo mám práve doma po ruke.

Najlepšie špenátové pesto - fotorecept kliknite

Takže suroviny sa mi často striedajú, ale ešte ani raz sa mi nestalo, že by nechutilo. Maximálne, ak som ho presolila. Takže so soľou vždy opatrne!

Vyskúšajte aj recept na výborné olivové pesto

 

Špenátové pesto - Ingrediencie:

  • 150g čerstvého špenátu
  • 50g mandľových lupienok
  • 30g vlašských orechov
  • 2 väčšie strúčiky cesnaku
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • 4 PL olivového oleja

Špenátové pesto - postup:

  1. Ručným ponorným mixérom najprv rozmixujeme špenát a potom postupne pridávame všetky suroviny.
  2. Medzi jednotlivými surovinami prilejeme polievkovú lyžicu olivového leja, lepšie sa to potom mixuje. Množstvo oleja závisí od konzistencie, ktorá sa v miske vytvára.
  3. Mala by to byť penová kaša, ale, samozrejme, nie aby ste spálili mixér.

Špenátové pesto - Rada: 

Toto pesto je výborné nielen na cestoviny, ale aj na teplé suché hriadky, do polievky, či pri pácovaní mäsa. Vlastne ako každé pesto.

Dobrú chuť. 

Prečítajte si aj recept na šalát s avokádom