Najlepší špenátový prívarok. Recept ako pripraviť špenátový prívarok pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.
Špenátový prívarok, recept ako ho pripraviť - fotorecept kliknite
Najlepší špenátový prívarok, recept ako pripraviť špenátový prívarok. Vyskúšajte náš úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Je veľmi chutný a zdravý.
Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte, neobsahuje žiadnu múku. Nech sa páči, inšpirujte sa. Dobrú špenátovú chuť so značkou Ženy v meste vám želáme.
Traduje sa, že na zelený štvrtok by sme mali zjesť niečo zelené. Špenát je nielen zelený, ale aj veľmi zdravý, zelenina plná vitamínov a minerálov.
Obsahuje obrovské množstvo vitamínu K, vitamíny A a C. Je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je fantastickým antioxidantom. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín. Pripravte si skvelý špenátový prívarok z dielne kuchyne portálu Ženy v meste, určite si pochutíte.
Vybrali sme pre vás chutná špenátová polievka, jednoduchý a rýchly recept
Najlepší špenátový prívarok, recept ako pripraviť špenátový prívarok
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet porcií: 2
Fantastický špenátový prívarok bez lepku - ingrediencie
- 125 g čerstvého špenátu
- 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
- 1 ks menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 lyžice kyslej smotany (môžeme aj vynechať, prívarok bude ešte lahodnejší)
- na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby a zápaly)
Najlepší špenátový prívarok. Foto - Nela
Špenátový prívarok bez lepku - postup receptu
- Čerstvý špenát (ak čerstvý nemáme, pridáme 1/2 balenia mrazeného špenátu) dôkladne umyjeme a nakrájame na malé rezančeky.
- Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak, keď zavonia, pridáme špenát.
- Špenát potrebuje iba zopár minút, keď zvädne, je hotový. Pridáme šľahačkovú smotanu a koreniny podľa chuti, povaríme 10 minút.
- Keď špenátový prívarok zhustne, môžeme pridať ešte kyslú smotanu, špenátový prívarok zjemní a dochutí. Prevaríme a podávame.
Tip na záver: Špenátový prívarok si môžeme aj rozmixovať. Urobíme to tak, že zvädnutý špenát orestovaný s cibuľou rozmixujeme v sekáčiku. Špenátový prívarok tak bude mať ešte jemnejšiu štruktúru, detičkám nebude vadiť ani cibuľa.
Dobrú zdravú chuť.
Inšpirujte sa tofu so špenátom a zemiakmi, recept nielen pre deti