Máme pre vás najlepší recept na zdravý špenátový prívarok. Recept ako pripraviť čerstvý špenátový prívarok pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste

Špenátový prívarok

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Čas varenia: 10 minút
  • Počet porcií: 2

Traduje sa, že na zelený štvrtok by sme mali zjesť niečo zelené. To ale platí počas celého roku. Špenát je nielen zelený, ale aj veľmi zdravý. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín.

V zdravom špenátovom prívarku vaše telo dostane nielen obrovské množstvo vitamínu K, ale aj vitamíny A, B, C a E. Špenát tiež obsahuje dôležité omega-3 kyseliny, je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je aj fantastickým antioxidantom. Čo ste ale možno nevedeli, špenát tiež pomáha udržovať zdravý krvný tlak, posilňuje činnosť srdca, mozgu, spevňuje zuby, ale chráni aj oči.

Vyskúšajte jednoduchý recept webu Ženy v meste, ktorý zvládne aj začiatočník. Jeho kompletná príprava vám nezaberie viac ako polhodinku, navyše je veľmi chutný a zdravý.

Čerstvý špenátový prívarok je vhodný aj pri bezlepkovej diéte, pretože neobsahuje žiadnu múku. Nech sa páči, inšpirujte sa. Želáme vám dobrú špenátovú chuť so značkou Ženy v meste.

Vybrali sme pre vás aj jednoduchý a rýchly recept na chutnú špenátovú polievku

Špenátový prívarok bez lepku - ingrediencie

  • 125 g čerstvého špenátu
  • 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice kyslej smotany (môžeme aj vynechať, prívarok bude ešte lahodnejší)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby a zápaly)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup prípravy špenátovéjo prívarku bez lepku

  1. Čerstvý špenát (ak čerstvý nemáme, pridáme 1/2 balenia mrazeného špenátu) dôkladne umyjeme a nakrájame na malé rezančeky.


     
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak, keď zavonia, pridáme špenát.


     
  3. Špenát potrebuje iba zopár minút, keď zvädne, je hotový. Pridáme šľahačkovú smotanu a koreniny podľa chuti, povaríme 10 minút.


     
  4. Keď špenátový prívarok zhustne, môžeme pridať ešte kyslú smotanu, špenátový prívarok zjemní a dochutí. Prevaríme a podávame.



Tip na záver: Špenátový prívarok si môžeme aj rozmixovať. Urobíme to tak, že zvädnutý špenát orestovaný s cibuľou rozmixujeme v sekáčiku. Špenátový prívarok tak bude mať ešte jemnejšiu štruktúru, detičkám nebude vadiť ani cibuľa.

Dobrú zdravú chuť.

Inšpirujte sa tofu so špenátom a zemiakmi, recept nielen pre deti