Najlepší špenátový prívarok. Recept ako pripraviť špenátový prívarok pre vás pripravila kuchyňa portálu Ženy v meste. Dobrú chuť.

Špenátový prívarok, recept ako ho pripraviť - fotorecept kliknite

Najlepší špenátový prívarok, recept ako pripraviť špenátový prívarok. Vyskúšajte náš úplne jednoduchý recept, ktorý zvládne aj každý začiatočník. Je veľmi chutný a zdravý.

Je vhodný aj pri bezlepkovej diéte, neobsahuje žiadnu múku. Nech sa páči, inšpirujte sa. Dobrú špenátovú chuť so značkou Ženy v meste vám želáme.

Traduje sa, že na zelený štvrtok by sme mali zjesť niečo zelené. Špenát je nielen zelený, ale aj veľmi zdravý, zelenina plná vitamínov a minerálov.

Obsahuje obrovské množstvo vitamínu K, vitamíny A a C. Je bohatý nielen na vápnik, zinok, magnézium, je fantastickým antioxidantom. Samozrejme, čerstvý si zachováva najviac živín. Pripravte si skvelý špenátový prívarok z dielne kuchyne portálu Ženy v meste, určite si pochutíte.

Vybrali sme pre vás chutná špenátová polievka, jednoduchý a rýchly recept

 

Najlepší špenátový prívarok, recept ako pripraviť špenátový prívarok

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 2

Fantastický špenátový prívarok bez lepku - ingrediencie

  • 125 g čerstvého špenátu
  • 2 polievkové lyžice masla (olivového oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice kyslej smotany (môžeme aj vynechať, prívarok bude ešte lahodnejší)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby a zápaly)

 

 

Najlepší špenátový prívarok. Foto - Nela

 

Špenátový prívarok bez lepku - postup receptu 

  1. Čerstvý špenát (ak čerstvý nemáme, pridáme 1/2 balenia mrazeného špenátu) dôkladne umyjeme a nakrájame na malé rezančeky.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masle ju orestujeme do sklovita, pridáme roztlačený cesnak, keď zavonia, pridáme špenát.
  3. Špenát potrebuje iba zopár minút, keď zvädne, je hotový. Pridáme šľahačkovú smotanu a koreniny podľa chuti, povaríme 10 minút. 
  4. Keď špenátový prívarok zhustne, môžeme pridať ešte kyslú smotanu, špenátový prívarok zjemní a dochutí. Prevaríme a podávame.

Tip na záver: Špenátový prívarok si môžeme aj rozmixovať. Urobíme to tak, že zvädnutý špenát orestovaný s cibuľou rozmixujeme v sekáčiku. Špenátový prívarok tak bude mať ešte jemnejšiu štruktúru, detičkám nebude vadiť ani cibuľa.

Dobrú zdravú chuť.

Inšpirujte sa tofu so špenátom a zemiakmi, recept nielen pre deti