Vynikajúci šošovicový prívarok bez múky, skvelý recept za pár centov z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči, inšpirujte sa.
Aj bez mäsa to ide chutne a zdravo. Keď však obľubujete párky, špekáčky alebo klobásu, tak si ju opečte a pridajte k šošovicovému prívarku. Dobrú chuť prajeme.
Vynikajúci šošovicový prívarok bez múky - fotorecept kliknite
Prívarky sú u nás veľmi obľúbené. Ich príprava je nenáročná, strukovinové prívarky sú aj výživné, zdravé a chutné. Pripravte si šošovicový prívarok bez múky so značkou Ženy v meste. Recept za pár centov, pochutí si celá rodina.
Prečo práve šošovica? Šošovica je diétna strukovina, plná živín a vitamínov. Zo strukovín má práve šošovica najviac bielkovín. Je bohatým zdrojom vápnika, železa, selénu, fosforu, zinku, vitamínov B1, B2, B6, enzýmov, obsahuje organické kyseliny a lecitín.
Ak ju zaradíte do svojho jedálnička, zlepšite si imunitu, budete mať pevnejšie kosti, nepriberiete, ustrážite si cholesterol, podporíte aj zdravé trávenie.
Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás mnoho skvelých receptov zo šošovice, inšpirujte sa zdravá šošovica, jednoduché a chutné recepty - kliknite
Vybrali sme pre vás recept na cuketový prívarok, chutný, rýchly a bez lepku
Najlepší šošovicový prívarok, recept ako ho pripraviť
- Čas prípravy: 50 minút
- Počet porcií: 5
Výborný šošovicový prívarok bez lepku - ingrediencie
hrnček 300 ml
- 1 hrnček sušenej šošovice
- 250 ml šľahačková smotana
- cca 1 hrnček mlieka (podľa potreby)
- na zahustenie: 1 polievková lyžica Solamylu (ak Solamyl nemáte, môžete zvoliť 1 polievkovú lyžicu hladkej múky, prívarok bude však s lepkom)
- na vylepšenie prívarku: 2 polievkové lyžice masla (oleja), 1 ks cibuľa strednej veľkosti, 2 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky
- na dochutenie: 1 ks bobkový list, celé čierne korenie, soľ (solíme až nakoniec), citrónová šťava (pridávame tiež nakoniec)
Vynikajúci šošovicový prívarok bez múky - Foto Nela
Najlepší šošovicový prívarok bez lepku - postup receptu
- Suchú šošovicu preberieme a zalejeme ju vodou, aby napučala. Zbavíme ju tak aj plynatosti.
- Šošovicu je dobré namočiť aspoň na pár hodín, najlepšie cez noc, potom celú vodu zlejeme.
- Do hrnca pridáme šošovicu, zalejeme ju vodou 2 cm nad jej povrch a dáme variť do mäkka.
- K vareniu pridáme aj bobkový list a zopár zrniečok celého čierneho korenia. Pozor, nesolíme.
- Ak je šošovica mäkká, prilejeme šľahačkovú smotanu zmiešanú s 1/2 mlieka a Solamylom.
- Prívarok prevaríme, pridáme mlieko, ak je prívarok hustý, dochutíme soľou, citrónovou šťavou.
- Na tuku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak. Odstavíme, pridáme červenú papriku.
Tip na záver: Ak do šošovicového prívarku pridáme orestovanú cibuľu s cesnakom a mletou červenou paprikou, náš prívarok získa fantastickú chuť. Šošovicový prívarok podávame s uvareným vajcom, volským okom, strateným vajíčkom, ale aj párkom, špekáčikom, klobásou. Pochutí si celá rodina.
Dobrú chuť.
Inšpirujte sa najlepší šalátový prívarok, recept aj pre začiatočníkov