Najlepší kelový prívarok od babičky. Pripomeňte si chuť kelového prívarku s jednoduchým receptom. Najlepší hustý kelový prívarok z kuchyne Ženy v meste. 

Kelový prívarok od babičky

Jednoduchý kelový prívarok určite nesklame. Medzi tradičné jedlá starých mám nesporne patria prívarky. Či už fazuľový alebo zemiakový, prípadne šošovicový. Vynikajúcou a obľúbenou pochúťkou Slovákov je však aj kelový prívarok, najmä, ak sa skombinuje so zemiakmi a cesnakom.

 Prívarok nie je žiadna zložitá záležitosť, zvládnuť by ho mohol aj úplný začiatočník. Treba len dať pozor, aby sa nevytvorili žiadne hrudky, aby kel nebol tvrdý, nedovarený, ani príliš rozvarený.

Rovnako tak dôležité je správne dochutenie a podarí sa vám isto výborné jedlo, ktoré ocenia malí aj väčší stravníci. Potom už len stačí nejaké to volské oko alebo pečená špekačka či klobáska.

Prípadne len tak načisto s dobrým čiernym chlebíkom. Tak čo, už sa vám slinky zbiehajú? Poďte si s nami skúsiť kelový prívarok, neoľutujete. Vyskúšajte aj výborný recept na cuketový prívarok.

 

Ingrediencie na jednoduchý kelový prívarok

  • 500 g kelu,
  • 60 g hladkej múky,
  • 3 stredné zemiaky,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 kávová lyžička červenej mletej papriky,
  • 1 štipka mletej rasce,
  • 1 štipka čierneho mletého korenia,
  • 1 kávová lyžička soli,
  •  3 polievkové lyžice oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na prípravu kelového prívarku

  1. V osolenej vode varíme kel, pridáme čierne mleté korenie a rascu.


     
  2. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, povaríme do mäkka.


     
  3. Pripravíme si zápražku: Na oleji smažíme múku, pridáme červenú mleté papriku a nastrúhaný cesnak.


     
  4. Riedime vodou, aby nám vznikla hustejšia kašička.


     
  5. Spojíme s kelom a dôkladne premiešame. Ešte chvíľu povaríme.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na šalátový prívarok.