Skvelá zdravá rukolová polievka chutí fantasticky. Pripravte svojej rodine výživnú polievku podľa jednoduchého receptu kuchyne portálu Ženy v meste.

Zdravá rukolová polievka - fotorecept kliknite

Výbornú rukolovú polievku môžeme zjemniť smotanou, navrch pridať starší opečený chlebík alebo pečivo. Nech sa páči, inšpirujte sa.

Chutná polievka zahreje a zasýti. Ak je výživná, zdravá, k tomu ešte aj jednoduchá a rýchla, stačí si zaželať iba dobrú zdravšiiu chuť. Fantastická rukolová polievka so značkou Ženy v meste.

Prečo práve rukola? Pretože patrí medzi najzdravšie druhy zeleniny. Je plná vitamínov a minerálov. Obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, minerálne látky draslík, vápnik, fosfor, horčík, sodík, železo, zinok.

Chráni zrak, zlepšuje hojenie rán, podporuje zdravé trávenie, detoxikuje, posilňuje našu munitu, pôsobí protizápalovo, bojuje proti rakovine. Čo najskôr by sme ju mali zaradiť do svojho jedálnička.

Recept pre vás výborná krémová polievka z medvedieho cesnaku

Rukolová polievka, chutný a jednoduchý recept

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Vynikajúca rukolová polievka - ingrediencie

  • 125 g rukola
  • 5 ks zemiak strednej veľkosti
  • 2 polievkové lyžice masla (oleja)
  • 1 ks menšia cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, mleté čierne korenie, troška kurkumy (výborná na kĺby a zápaly), drvená rasca
  • na zjemnenie: šľahačková smotana

 

 

Zdravá rukolová polievka. Foto - Nela

Najlepšia rukolová polievka plná vitamínov - postup receptu 

  1. Čerstvú rukolu dôkladne umyjeme. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky.
  2. Na masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zemiaky, mletú červenú papriku, premiešame.
  3. Zemiaky restujeme 5 minút, potom pridáme soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, rascu a roztlačený cesnak.
  4. Cesnak pekne zavonia. Ďalej pridáme 1,2 l horúcej vody, vývaru. Polievku varíme do zmäknutia zemiakov.
  5. Nakoniec pridáme rukolu, povaríme 5 minút. Potom polievku rozmixujeme, môžeme zriediť, ale aj dochutiť.

Tip na záver: Vynikajúcu rukolovú polievku môžeme zjemniť šľahačkovou smotanou, rukolová polievka tak bude ešte lahodnejšia. Navrch môžeme pridať opečený chlieb alebo pečivo, ale aj uvarené vajce.

Dobrú zdravú chuť.

Inšpirujte sa vynikajúci vývar z cukety so zeleninou, ktorý si zamilujete