Najlepšie šišky bez kysnutia s jogurtom, jednoduchý recept. Rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Sú úžasné.

Šišky bez kysnutia s jogurtom - fotorecept kliknite

Možno ich poznáte aj pod názvom Fritule, chorvátske mini šišky. Vynikajúce šišky s rumom, citrónovou kôrou a hrozienkami, obalené v práškovom cukre. V Dalmácii sú tradičnou pochúťkou nielen na Vianoce, ale aj pri iných  rodinných príležitostiach.

Je mnoho receptov na túto skvelú dobrotu. Vyskúšajte ten náš, osvedčený, so značkou Ženy v meste. Určite si pochutíte.

Šišky sú úžasnou pochúťkou. Milujú ich deti, aj dospelí. Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia, jednoduché na prípravu? Zdravšie, zo špaldovej múky? Tak potom podľa jednoduchého a rýchleho receptu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči. 

Overený recept výborné šišky s džemom (klasický aj s ricottou)

Jogurtové šišky bez kysnutia, Fritule chorvátske mini šišky

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Počet kusov: 50 malých šišiek (frituliek)

 

 

Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - ingrediencie

  • na nekysnuté jogurtové cesto:
  • 2 ks vajce
  • 3 plné polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru
  • 1 ks vanilínový cukor
  • 1 ks hustý biely jogurt (150 g)
  • štipka soli
  • rum (podľa chuti)
  • nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 2 tégliky (od 150 g jogurtu) hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
  • hrozienka (nemusia byť)
  • na vyprážanie: rastlinný olej (podľa potreby)
  • na obaľovanie: práškový cukor

 

Najlepšie jogurtové šišky bez kysnutia. Foto - Nela

 

Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - postup receptu

  1. Najprv vyšľaháme (pomôžeme si robotom) vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Trvá to zopár minút.
  2. K vaječnej pene ďalej pridáme hustý biely jogurt, štipku soli, rum a čerstvú nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti.
  3. Nakoniec k hmote prišľaháme prášok do pečiva a hladkú špaldovú (hladkú) múku. Vznikne vláčne jogurtové cesto.
  4. Nakoniec zapracujeme hrozienka. Hotové nekysnuté cesto necháme odpočinúť 5 minút. Pripravíme si väčší hrniec.
  5. Do hrnca nalejeme olej (3 cm), šišky musia plávať. Malou lyžičkou ukladáme kôpky, ktoré vyprážame z oboch strán.
  6. Akonáhle budú šišky Fritule zlatistej farby, vyberieme ich na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk.

Tip na záver: Hotové šišky obaľujeme v práškovom cukre, môžeme ich aj poliať alebo máčať v rozpustenej čokoláde. Pre lepšiu chuť môžeme hrozienka namáčať do rumu, a tak ich zapracovať do hotového jogurtového cesta.

Dobrú sladkú chuť.

Tradičný recept najlepšie pečené buchty so slivkovým lekvárom