Najlepšie šišky bez kysnutia s jogurtom, jednoduchý recept. Rýchly recept z dielne kuchyne portálu Ženy v meste sa oplatí vyskúšať. Sú úžasné.
Šišky bez kysnutia s jogurtom - fotorecept kliknite
Možno ich poznáte aj pod názvom Fritule, chorvátske mini šišky. Vynikajúce šišky s rumom, citrónovou kôrou a hrozienkami, obalené v práškovom cukre. V Dalmácii sú tradičnou pochúťkou nielen na Vianoce, ale aj pri iných rodinných príležitostiach.
Je mnoho receptov na túto skvelú dobrotu. Vyskúšajte ten náš, osvedčený, so značkou Ženy v meste. Určite si pochutíte.
Šišky sú úžasnou pochúťkou. Milujú ich deti, aj dospelí. Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia, jednoduché na prípravu? Zdravšie, zo špaldovej múky? Tak potom podľa jednoduchého a rýchleho receptu z dielne kuchyne portálu Ženy v meste. Nech sa páči.
Overený recept výborné šišky s džemom (klasický aj s ricottou)
Jogurtové šišky bez kysnutia, Fritule chorvátske mini šišky
- Čas prípravy: 20 minút
- Počet kusov: 50 malých šišiek (frituliek)
Top recept
Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - ingrediencie
- na nekysnuté jogurtové cesto:
- 2 ks vajce
- 3 plné polievkové lyžice trstinového (kryštálového) cukru
- 1 ks vanilínový cukor
- 1 ks hustý biely jogurt (150 g)
- štipka soli
- rum (podľa chuti)
- nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
- 1 ks prášok do pečiva
- 2 tégliky (od 150 g jogurtu) hladkej špaldovej múky (hladkej múky)
- hrozienka (nemusia byť)
- na vyprážanie: rastlinný olej (podľa potreby)
- na obaľovanie: práškový cukor
Najlepšie jogurtové šišky bez kysnutia. Foto - Nela
Vynikajúce jogurtové šišky bez kysnutia - postup receptu
- Najprv vyšľaháme (pomôžeme si robotom) vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Trvá to zopár minút.
- K vaječnej pene ďalej pridáme hustý biely jogurt, štipku soli, rum a čerstvú nastrúhanú citrónovú kôru podľa chuti.
- Nakoniec k hmote prišľaháme prášok do pečiva a hladkú špaldovú (hladkú) múku. Vznikne vláčne jogurtové cesto.
- Nakoniec zapracujeme hrozienka. Hotové nekysnuté cesto necháme odpočinúť 5 minút. Pripravíme si väčší hrniec.
- Do hrnca nalejeme olej (3 cm), šišky musia plávať. Malou lyžičkou ukladáme kôpky, ktoré vyprážame z oboch strán.
- Akonáhle budú šišky Fritule zlatistej farby, vyberieme ich na papierový obrúsok, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Tip na záver: Hotové šišky obaľujeme v práškovom cukre, môžeme ich aj poliať alebo máčať v rozpustenej čokoláde. Pre lepšiu chuť môžeme hrozienka namáčať do rumu, a tak ich zapracovať do hotového jogurtového cesta.
Dobrú sladkú chuť.
Tradičný recept najlepšie pečené buchty so slivkovým lekvárom