Výborná krémová polievka z červenej šošovice a zeleru, top recept z kuchyne portálu Ženy v meste.
Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru - fotorecept kliknite
Rýchlo, zdravo a chutne? Tak táto polievka je pre vás ako stvorená. Jej príprava vám nezaberie veľa času a chutí výborne.
Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov skupiny B a je tiež zdrojom železa, minerálov, antioxidantov, bielkovín a vlákniny, preto je aj obľúbenou súčasťou zdravého jedálnička.
Vyskúšajte preto náš overený recept z portálu Ženy v meste a určite si ju zamilujete.
Vybrali sme pre vás aj recept na klasickú šošovicovú polievku
Krémová polievka z červenej šošovice
- Čas prípravy: 40 min.
- Počet porcií: 6
Krémová polievka z červenej šošovice - ingrediencie
- 1 hrnček červenej šošovice
- 3 stonky stopkového zeleru
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- rímska rasca, soľ, korenie
- 2 ks bobkového listu
- 1 liter vody
- 1 dcl smotany na varenie
- štava z citrónu
- maslo
- olivový olej
Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru. Foto - Katarína Smržová
Krémová polievka z červenej šošovice - postup receptu
- Asi na 5 – 10 min. si namočníme do studenej vody 1 hrnček červenej šošovice. V hlbokom hrnci speníme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a do zlatista opražíme na miernom ohni.
- Po chvíli pridáme červenú šošovicu a dochutíme soľou, korením, rímskou rascou a 2 bobkovými listami. Zeleninu necháme chvíľku orestovať a zalejeme 1 litrom vody.
- Červená šošovica sa varí podstatne kratšie ako hnedá. Na jej prípavu stačí cca 20 min.
- Po uvarení rozmixujeme zeleninu a pridáme na zjemnenie chuti plátok čerstvého masla a 1 dcl smotany na varenie. Smotanu necháme ešte pár minút prevrieť.
- Na záver dochutíme polievku šťavou z citróna.
Tip na servírovanie: Polievku podávame s krutónmi a môžme poprášiť čiernym mletým korením resp. s chilli. Dobrú chuť ☺
Vyskúšajte aj recept na skvelú sedliacku fazuľovú polievku s údeným mäsom