Výborná krémová polievka z červenej šošovice a zeleru, top recept z kuchyne portálu Ženy v meste. 

Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru - fotorecept kliknite

Rýchlo, zdravo a chutne? Tak táto polievka je pre vás ako stvorená. Jej príprava vám nezaberie veľa času a chutí výborne.

Červená šošovica obsahuje veľa vitamínov skupiny B a je tiež zdrojom železa, minerálov, antioxidantov, bielkovín a vlákniny, preto je aj obľúbenou súčasťou zdravého jedálnička.

Vyskúšajte preto náš overený recept z portálu Ženy v meste a určite si ju zamilujete.

Vybrali sme pre vás aj recept na klasickú šošovicovú polievku

Krémová polievka z červenej šošovice

  • Čas prípravy: 40 min.
  • Počet porcií: 6

 

 

Krémová polievka z červenej šošovice - ingrediencie

  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rímska rasca, soľ, korenie
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 liter vody
  • 1 dcl smotany na varenie
  • štava z citrónu
  • maslo
  • olivový olej

 

 

Krémová polievka z červenej šošovice a zeleru. Foto - Katarína Smržová

 

Krémová polievka z červenej šošovice - postup receptu

  1. Asi na 5 – 10 min. si namočníme do studenej vody 1 hrnček červenej šošovice. V hlbokom hrnci speníme na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kúsky nakrájaný stopkový zeler a do zlatista opražíme na miernom ohni.
  2. Po chvíli pridáme červenú šošovicu a dochutíme soľou, korením, rímskou rascou a 2 bobkovými listami. Zeleninu necháme chvíľku orestovať a zalejeme 1 litrom vody.
  3. Červená šošovica sa varí podstatne kratšie ako hnedá. Na jej prípavu stačí cca 20 min.
  4. Po uvarení rozmixujeme zeleninu a pridáme na zjemnenie chuti plátok čerstvého masla a 1 dcl smotany na varenie. Smotanu necháme ešte pár minút prevrieť.
  5. Na záver dochutíme polievku šťavou z citróna.

Tip na servírovanie: Polievku podávame s krutónmi a môžme poprášiť čiernym mletým korením resp. s chilli. Dobrú chuť ☺

Vyskúšajte aj recept na skvelú sedliacku fazuľovú polievku s údeným mäsom