Rambulice - ovocná polievka. Tradičná špecialita z oblasti Českého raja. Potrebujete sezónne ovocie, mlieko, kyslá smotana, korenie a výbornú špecialitu máte na stole. Dobrú chuť. 

Ovocná polievka Rambulice, špecialita českej kuchyne

Medzi regionálne špeciality českej kuchyne určite patrí aj ovocná polievka Rambulice.

Ovocná polievka je na jedálničkoch českých reštaurácií skôr vzácnosťou. Táto sezónna špecialita pochádza z Českého raja a určite zachutí deťom i dospelým.

V sérií receptov s názvom regionálna špecialita českej kuchyne vám každý mesiac prinášame jeden zaujímavý a chutný recept inšpirovaný kuchyňou v krajine našich západných súsedov. Kliknite a vyberte si svoju špecialitu českej kuchyne.

Ovocná polievka Rambulice

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Dĺžka varenia: 30 minút
  • Počet porcií: 4-6

 

Prečítajte si

Ochutnajte českú kuchyňu: Tu sú tri recepty na jesenné menu

Ingrediencie na ovocnú polievku 

  • 1 l vody
  • 25 - 50 dkg ovocia
  • 0,25 l mlieka alebo 0,25 l hustej kyslej smotany
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • badián
  • škorica
  • piškóta
  • cukor

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Ovocná polievka Rambulice, regionálna špecialita. Foto - czechspecials.cz

Výborná ovocná polievka Rambulice, postup receptu

  1. Umyté a očistené ovocie nakrájame (jablká a hrušky olúpeme, zbavíme jadrovníkov, slivky len vykôstkujeme a rozpolíme) a dáme variť do vody ochutenej štipkou soli, badiánom a škoricou.
  2. Keď je ovocie rozvarené, podľa chuti osladíme a zahustíme zátrepkou, ktorú pripravíme zo sladkého mlieka alebo kyslej smotany zmiešané s lyžičkou zemiakového škrobu.
  3. Podávame so sladkou piškótou.

Viac tradičných českých receptov nájdete na www.czechspecials.cz