Vynikajúca praženica s opečeným chlebom, lacný RECEPT na raňajky aj večeru za pár centov. Recept za pár centov, keď máme prievan v peňaženke. Novinka z kuchyne portálu Ženy v meste.

Praženica s opečeným chlebom, lacné raňajky aj večera - fotorecept kliknite

 Nový recept na fantastickú praženicu s medvedím cesnakom a opekaným chlebom. Ak medvedí cesnak nemáte, môžete ho vynechať. Dobrota, ktorú sa oplatí vyskúšať.

Vynikajúce raňajky aj večera za pár centov. Ostal vám starší chlebík alebo pečivo? Neviete čo s ním? Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka skvelý tip na rýchle raňajky alebo večeru. Rozhodne vyskúšajte náš nový recept, ktorý si obľúbite. Prajeme vám dobrú chuť.

Sezóna medvedieho cesnaku je tu. Ak máte doma zopár lístkov medvedieho cesnaku, pripravte si pochúťku z kuchyne portálu Ženy v meste na skvelú praženicu s opekaným chlebíkom. Aj maslo z medvedieho cesnaku sa výborne hodí, možno ho máte v mrazničke z minuloročnej nádielky. 

Nezabúdajte, máme pre vás pripravených mnoho skvelých receptov a veľa ďalších pre vás každý deň poctivo pripravujeme. Stačí si len vybrať. Recepty s medvedím cesnakom so značkou Ženy v meste. 

Recept s medvedím cesnakom najlepšia praženica s medvedím cesnakom 

Praženica a opečený chlieb, raňaky aj večera za pár centov

  • Čas prípravy: 10 minút
  • Počet porcií: 1

 

  

Skvelá praženica s opekaným chlebíkom - ingrediencie    

pre jednu osobu 

  • 2-3 ks vačších vajec (aj viac, podľa potreby)
  • 2 polievkové lyžice masla (ak použijeme maslo z medvedieho cesnaku, maslo vynecháme)
  • 1 ks cibuľa menšej veľkosti  
  • 5-10 lístkov medvedieho cesnaku (podľa chuti) alebo plátok masla z medvedieho cesnaku (môžeme aj vynechať)
  • 1 krajec chleba, môžeme zvoliť aj pečivo (ak použijeme viac vajec, pridáme viac masla, chleba aj väčšiu cibuľu)
  • na dochutenie: soľ, mleté čierne korenie

 

 

Vynikajúce raňajky aj večera. Foto - Nela

 

Skvelá praženica s opečeným chlebom, lacné raňajky a večera - postup receptu 

  1. Krajec chleba nakrájame na menšie kocky. Na suchej panvici, jemnom stupni a za stáleho miešania ich opečieme dochrumkava, sledujeme, aby sa nepripálil.
  2. Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, môžeme pridať aj zopár lístkov čerstvého medvedieho cesnaku, ktorý nakrájame na menšie kúsky.
  3. Namiesto čerstvého medvedieho cesnaku môžeme zvoliť aj kúsok masla z medvedieho cesnaku. Všetko orestujeme, maslo, cibuľa a medvedí cesnak zavoňajú.
  4. V miske si vidličkou rozšľaháme vajcia. Môžeme dva, tri, aj viac kusov, záleží od ich veľkosti a hladoša. Dochutíme ich soľou (opatrne) a mletým čiernym korením.
  5. Vajcia prilejeme k orestovanej cibuli a necháme ich na jemnom ohni za stáleho miešania vytuhnúť. Mali by byť redšie. Pridáme opečený chlebík a premiešame.

Tip na záver: Skvelú praženicu s opekaným chlebom a medvedím cesnakom môžeme ešte dozdobiť čerstvými bylinkami, pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, obložiť čerstvou zeleninou. Pri fit verzii chlebík vynecháme.

Dobrú zdravšiu chuť. 

 

 

Prečítajte si ako správne pripraviť hemendex, recept aj pre začiatočníkov