Najlepšia obyčajná praženica. Ako ju pripraviť? Nech sa páči. Fotorecept originál z dielne kuchyne portálu Ženy v meste.

Najlepšia obyčajná praženica - fotorecept kliknite

Obyčajná praženica. Jednoduché raňajky či večera. Jedlo hotové za pár minút, ktoré zvládne aj každý začiatočník. Dobre vieme, že aj obyčajnú praženicu môžeme pokaziť. Neviete ako na to?

Kuchyňa portálu Ženy v meste vám ponúka podrobný fotorecept originál.

Máme aj jeden trik, ktorý z obyčajnej praženice urobí šťavnatú a nadýchanú pochúťku.Správne pripravená praženica by mala byť šťavnatá a vláčna.

Samozrejme, ak zvolíme domáce vajcia, praženica bude oveľa chutnejšia, aj výživnejšia. Základom chutnej praženice je jej správna príprava. Nech sa páči. Vyskúšajte náš jednoduchý recept na najlepšiu obyčajnú praženicu. Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj avokádo a vajíčko, ideálne duo na raňajky či večeru

 

Ako správne pripraviť hemendex, RECEPT aj pre začiatočníkov

Dokonalá omeleta, jednoduchý RECEPT ako pripraviť nadýchanú omeletu

Najlepší klasický vajíčkový šalát, top RECEPT

Skvelá vajíčková nátierka, obľúbený RECEPT

 

Praženica, šťavnatá a chutná

  • Čas prípravy: 5 minút
  • Počet porcíí: 1

 

 

Obyčajná praženica s cibuľou - ingrediencie

pre jednu osobu

  • 2-3 ks vačších vajec
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 ks menšia šalotka (červená alebo žltá cibuľa)
  • 1 malá lyžička kyslej smotany (šľahačkovej smotany)
  • na dochutenie: soľ (opatrne, aby sme praženicu nepresolili), mleté čierne korenie
  • na dozdobenie: čerstvé bylinky (petržlenová vňať, kôpor)

 

 

Najlepšia obyčajná praženica. Foto - Nela

 

Najlepšia obyčajná praženica - postup receptu

  1. Pripravíme si suroviny na prípravu našej obyčajnej, no veľmi chutnej praženice. Množstvo vajec zvolíme podľa počtu osôb. Počítame 2-3 vajcia na porciu. Môžeme ich pridať aj viac. Záleží, aký veľký máme hlad. 
  2. Vajcia si vidličkou rozšľaháme. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie. Cibuľu nakrájame nadrobno. Môžeme ju vynechať, ak nám nechutí. Šalotka alebo červená cibuľa má oveľa  jemnejšiu chuť, vyskúšajte.
  3. Na panvici si roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Cibuľa nádherne zavonia. Stiahneme ju zo sporáka. Pridáme rozšľahané vajcia a na miernom stupni necháme vajcia pomaly vytuhnúť. 
  4. Aby sme docielili požadovanú konzistenciu praženice, je dôležité ju stále miešať. Treba rátať, že keď praženicu stiahneme zo sporáka redšiu, ona ešte teplom stuhne. Stále ju môžeme na chvíľu vrátiť na sporák.
  5. Nakoniec do praženice pridáme kyslú alebo šľahačkovú smotanu na zjemnenie. Premiešame. Práve smotana nám obyčajnú praženicu nádherne zvláčni. Hotovú ju dozdobíme bylinkami, doplníme si aj vitamín C.

Tip na záver: Konzistencia praženice je len na nás. Ak obľubujeme redšiu, vajíčka stiahneme zo sporáka skôr, keď máme radšej tú hustejšiu, pripravme si ju tak, ako ju máme radi. Dobrú chuť. Prečítajte si aj článok o tom ako dlho vydržia vajíčka v chladničke.

 

 

Vyskúšajte aj fit recept zdravá praženica s medvedím cesnakom