Výborné špagety s medvedím cesnakom. Vyskúšajte tento recept bez mäsa. Rýchlovka z portálu kuchyne Ženy v meste, ktorú si pripravíte za 15 minút. Zdá sa vám príliš obyčajný? Pridajte vajíčko, alebo ak vám nevadí grilované mäso.

Špagety s medvedím cesnakom

Sezóna medvedieho cestnaku je každý rok niekedy v polovici marca. Rýchly a chutný recept? Špagety so zeleným zázrakom, medvedím cesnakom sú ideálnou voľbou. Nech sa páči.

Výborné špagety s medvedím cesnakom

  • Čas prípravy: 15 minút,
  • Počet porcií: 2,

Aj keď špagety nie sú nutne najzdravším jedlom na svete, sú stále chutnou a zdravou alternatívou k niektorým iným druhom jedál, ktoré sú bohaté na tuky a cukry. 

Príprava špagiet je však jednoduchá a môže byť rýchla, čo umožňuje variť jedlo aj vtedy, keď nemáte veľa času na prípravu. Samozrejme, ako pri každom jedle, je dôležité sledovať množstvo a kombinovať špagety s rôznymi zdravými prísadami, aby ste dosiahli vyváženú stravu.

A takou je napríklad medvedí cesnak. Ten môže pomocť napríklad znížiť hladinu cholesterolu v krvi a zlepšiť krvný obeh, čím podporuje zdravie srdca. A obsahuje vitamíny a minerály, ktoré podporujú imunitný systém a pomáhajú chrániť organizmus pred infekciami.

Portál Ženy v meste pre vás pripravil ďalší skvelý recept do zbierky. Príprava špagiet s medvedím cesnakom je nenáročná, zaberie vám iba 15 minút. Pochutí si celá rodina. Vyskúšajte aj pesto z medvedieho cesnaku,  alebo náš recept na bolonské špagety.

Špagety bez mäsa - ingrediencie

2 porcie

  • 200 g špagety (cca 100 g suchých cestovín na jednu porciu),
  • 2 lyžičky pesta z medvedieho cesnaku,
  • kúsok masla kvôli chuti,
  • parmezán (iný druh syra),

na prípravu čerstvého pesta z medvedieho cesnaku

  • 4 listy čestvého medvedieho cesnaku,
  • cca 4 polievkové lyžice olivového oleja,
  • oriešky (nemusia byť),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Špagety s medvedím cesnakom bez mäsa. FOTO - Nela

 

Špagety s medvedím cesnakom - postup receptu

  1. Špagety uvaríme podľa návodu. Použijeme veľký hrniec, aby mali dostatok priestoru a nezlepili sa. Vodu dostatočne osolíme, olej nepridávame. Po uvarení cestoviny scedíme. Medzitým si pripravíme čerstvé pesto a to tak, že si k olivovému oleju pridáme zopár lístkov medvedieho cesnaku. Rozmixujeme. Najlepšie je použiť malú nádobu. Do pesta sa hodia aj oriešky (píniové, vlašské, mandle).
  2. Scedené špagety preložíme do misky, primiešame prehriate voňavé maslo (výborné špagety doladí) a pesto z medvedieho cesnaku, čerstvé alebo odležané. Nastrúhame syr, najlepšie parmezán, ktorý cestoviny výborne ochutí. Samozrejme, môžeme zvoliť aj iný obľúbený druh syra. Premiešame. Ak sú cestoviny príliš suché, pridáme ešte olivový olej.
  3. Zdá sa vám jedlo príliš jednoduché a nezaujímavé a nevadí vám mäso? Pridajte grilované kuracie (mäsové) kúsky alebo rozpolené vajíčko uvarené na polomäkko. Zjemní sa nielen cesnaková chuť, ale špagety budú výdatnejšie a zaujímavejšie vyzerať na tanieri hlavne pre veľkých hladošov. Dozdobíme čerstvými bylinkami.

Tip na záver: Aj keď je medvedí cesnak veľmi zdravý, netreba to s ním preháňať, pretože znižuje krvný tlak. Odležané pesto z medvedieho cesnaku má intenzívnejšiu chuť. Ako sa hovorí, všetkého s mierou. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše recepty z medvedieho cesnaku.

Vyskúšajte aj recept na grilované kuracie prsia s uhorkovým dresingom