Originálny recept na španielsky vtáčik z hovädzieho mäsa. Pripravte si s nami jedinečnú pochúťku podľa novinky z kuchyne portálu Ženy v meste.

Španielsky vtáčik originálny

Jedlo, nazvané španielske vtáčky je stará, dobrá a rokmi overená klasika. Kedysi bývalo hlavným bodom pochúťkového menu na svadbách, oslavách; nesmelo chýbať ani v žiadnej lepšej reštaurácii na jedálnom lístku.

Tradične sa robí z hovädzej falošnej sviečkovej, ktorú možno považovať za jedno z najkvalitnejších druhov mäsa. Prípadne môžete zvoliť roštenku alebo hovädzie zadné, efekt bude rovnako dobrý.

Ide o mäsové závitky, do ktorých sa vkladá náplň – býva to kúsok slaninky, vajíčko, prípadne aj kyslá uhorka (no ak nechceme kyslosť v mäse, môžeme ju vynechať), neodmysliteľnou je horčica a čierne korenie.

Skúste si s nami pripraviť španielske vtáčky podľa fotoreceptu Ženy v meste – táto chuťová kombinácia vás očarí. Vyskúšajte prípadne aj náš recept na zemiakový prívarok.

Výborný španielsky vtáčik

  • Čas prípravy: 3 hodiny
  • Čas tepelnej úpravy: 2 hodiny
  • Počet porcií: 6

Ingrediencie na španielske vtáčky

(na 6 porcií)

  • 1 kg hovädzej falošnej sviečkovice,
  • 50 g horčice,
  • 4 vajíčka,
  • 150 g údenej prerastenej slaninky,
  • soľ - podľa chuti,
  • čierne korenie - podľa chuti,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 50 g bravčovej masti

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Španielsky vtáčik - Originálny recept na jedinečnú pochúťku. Foto - Slávka

Tradičný španielsky vtáčik, postup receptu

  1. Mäso nakrájame na asi centimetrové plátky a dôkladne z oboch strán naklepeme.
  2. Osolíme, okoreníme.
  3. Každý plátok potrieme horčicou, na to dáme slaninku a vajíčko.
  4. Zavinieme a uchytíme špáradlami, aby vznikol pevný zvitok.
  5. Mäsové závitky najskôr sprudka opekáme na masti, aby sa dobre zatiahli.
  6. Pridáme na kocky nakrájanú cibuľku a podlejeme všetko vodou.
  7. Dusíme pod pokrievkou zhruba hodinu a pol až do úplného zmäknutia mäsa.
  8. Hovädzie španielske vtáčky môžeme podávať s ryžou alebo tarhoňou.

Dobrú chuť.