Výborné kapustové halušky, strapačky. Recept od starej mamy, ktorým ulahodíte deťom aj dnes. Halušky milujú od detstva všetky deti v rodine vrátane mňa. Okrem toho ich príprava je veľmi jednoduchá, hovorí Danka Valková, ktorá prevádzkuje detský stacionár Stará Mama Esero v Bratislave. Dankine staršie deti si pochvaľujú korýtkové halušky, či už s bryndzou alebo s kapustou.

Výborné kapustové halušky, strapačky. Fotorecept - kliknite

Moja dcéra aj netere majú najradšej tradičné múčne jedla ako halušky, pirohy, či domáce slíže s tvarohom. Ulahodím im korýtkovými haluškami, dodáva Danka.

Vyskúšajte recept na fantastický paprikáš s domácimi haluškami

Výborné kapustové halušky, strapačky ingrediencie

  • 1kg zemiakov
  • 1-2 vajcia
  • zmes hladkej a polohrubej múky v pomere 2:1
  • olej alebo masť, soľ
  • kyslá kapusta
  • červená cibuľa
  • májová bryndza

Výborné kapustové halušky, strapačky. Foto - archív

Výborné kapustové halušky, strapačky - postup

  1. Kyslú kapustu dusíme na červenej cibuli a masti/oleji do červena.  Červená cibuľa je finta pre tých, čo majú radi sladké, lebo karamel z cibule zmierni kyslú chuť kapusty. Takto upravenú cibuľu nerozozná v haluškách ani odporca cibule.
  2. Očistíme kilo zemiakov. Postrúhame ich. Pridáme jedno až dve vajcia podľa toho koľko vody pustia zemiaky. Potom pridáme zmes hladkej a polohrubej múky. Nie veľmi riedke cesto pomocou sitka na halušky nahádžeme do vriacej osolenej vody. Halušky vyberáme hneď ako vyplávajú, aby boli takzvane al dente, teda nie rozvarené.
  3. Polovicu halušiek hodíme do kapusty. Druhú polovicu zmiešame s májovou bryndzou. Halušky servírujeme v drevenom korýtku a jeme drevenými lyžicami.

Dobrú chuť. 👌

Vybrali sme pre vás aj recept na pravé Liptovské bryndzové halušky 🇸🇰