Ochutnali ste už tento výborný cuketový guláš. Kuracie mäso s cuketou na spôsob gulášu. Cuketový guláš vás možno prekvapí.

Cuketový guláš s kuracím mäsom

Mojou najobľúbenejšou zeleninou je jednoznačne cuketa. Jej dokonalosť spočíva v tom, že sa dá zakomponovať hádam do všetkých receptov. 

Do koláča, kaše, rizota, do polievky, môžeme ju variť, piecť či grilovať. Rastie doslova ako z vody, a voda tvorí takmer 90% jej hmotnosti. Perfektná je preto pri rôznych diétach. Keď je sezóna bohatá na túto zeleninu, určite sa zíde každý recept.

V tomto je súčasťou netradičného cuketového gulášu. Recept na guláš z cukety je jednoduchý na prípravu a výsledkom je výborná chuť cuketového gulášu na obed či večeru.

  • Čas prípravy v min.: 25
  • Čas pečenia v min.: 20
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na prípravu cuketového gulášu

  • 1 cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • cukety,
  • 300 g sterilizovanej zeleniny - lečo,
  • 1 malá lyžička sušenej majoránky,
  • 1 paradajka,
  • 3 ks kuracieho mäsa, napríklad kuracích pŕs,
  • 1 kávová lyžička červenej mletej papriky,
  • podľa chuti mletej rasce,
  • podľa chuti čierneho mletého korenia,
  • 1 čajová lyžička soli,
  • 1 polievková lyžica oleja,

 

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

 

Postup receptu na guláš s cuketou

  1. Kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako aj cuketu, paradajku a cibuľu. V recepte je použité lečo, ale dá sa nahradiť čerstvou paprikou.


     
  2. Na oleji osmažíme do zlatista cibuľu a pridáme nakrájané mäso a sprudka ho opečieme. Pridáme cuketu, soľ, mleté čierne korenie a červenú papriku a zalejeme trochou vody. Vlejeme k tomu lečo, nakrájaný cesnak. Majorán podrvíme v dlani a pridáme ho nakoniec. Všetko spolu necháme dusiť približne 10 - 15 minút.


     
  3. Tento netradičný guľáš chutí znamenite. Nepotrebuje dokonca žiadnu prílohu.


     

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj recept na zapekanú cuketu s mletým mäsom