Bravčové mäso s lečom je rýchly obed, ktorý máme u nás všetci radi. Vyskúšajte si so ženami v meste pripravič jednoduchý a chutné obed už za hodinku.

Bravčové s lečom

Takýto obed sa hodí k hranolčekom alebo pečeným zemiakom. Môžete aj vyskúšať ako zmes na hrianky. Kto má rád pálivé, nemusí sa báť prihodiť do mäsa niečo štipľavejšie.

Toto jedlo je bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály z prírodných zdrojov a je obľúbené pre svoju výživovú hodnotu a chutný, sýty charakter. 

Kombinácia bravčového mäsa a zeleniny poskytuje rozmanité živiny potrebné pre zdravý život. Bravčové mäso obsahuje bielkoviny, vitamíny B a minerály, ako je železo a zinok. Zelenina pridáva do jedla vlákninu, vitamíny, minerály a antioxidanty.

Mäso a zelenina

Jedlo založené na bravčovom mäse a zelenine môže byť súčasťou vyváženého jedálnička, ktorý obsahuje rôzne potraviny z rôznych skupín živín. Kombinácia mäsa a zeleniny prispieva k rozmanitosti stravy a zabezpečuje príjem dôležitých živín.

V tomto jedle sa spájajú výživné a lahodné bravčové mäso s výživovou hodnotou zeleninového leča, ktorá pridáva jedinečnú textúru a chuť. Táto kombinácia mäsa a zdravej zeleniny poskytuje dostatok bielkovín, vitamínov a minerálov, ktoré sú dôležité pre správne fungovanie nášho organizmu.

Okrem toho, bravčové mäso s lečom je jednoduché pripraviť a chutí veľa ľuďom, či už máme radi pikantné alebo jemnejšie jedlá. Vyskúšajte okrem tohto receptu aj ďalšie recepty na obed.

Napríklad bravčové karé na šťave, alebo recept na kuracie mäso v marináde. Vyskúšajte aj bravčové ragú, alebo bravčový stroganov. Tu je aj recept na bravčový steak. Alebo si prečítajte aj článok, kedy soliť huspeninu.

Na bravčové mäso s lečom potrebujeme

  • Doba prípravy: 10 minút,
  • Doba varenia: 50 minút,
  • Počet porcií: 5 porcií,

Ingrediencie:

  • 500g bravčového pliecka,
  • 4 polievkové lyžice oleja,
  • 1 pohár zeleninového leča,
  • 5 polievkových lyžíc kečupu,
  • 1 čajová lyžička soli,
  • pol čajovej lyžičky mletého korenia,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Postup receptu: bravčové s lečom

  1. Mäso umyjeme, usušíme a nakrájame na rezančeky alebo kocky, každý ako má radšej.


     
  2. Do hrnca dáme olej a mäso osmažíme, aby sa zatiahlo z každej strany cca 5 minút. Až sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme ho.


     
  3. Mäso podlejeme trochou vody a dáme pod pokrievkou dusiť do mäkka. Počas dusenia môžeme vodu prilievať podľa potreby. Dusíme cca 45 minút podľa použitého mäsa.


     
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo a necháme prebublať 5 minút.


     
  5. K mäsu a leču pridáme kečup, premiešame a necháme prebublať a môžeme podávať napríklad so zemiakovými hranolkami.

 Dobrú chuť. Vyskúšajte aj náš recept na hovädzí stroganov. Výborná je aj živánska na plechu. Prípadne aj naše nápady čo na obed rýchlo a lacno.

Videorecept