Tradičné pravé lečo bez vajec. Tak ľahké a skvelé, ako stvorené na leto. Overený recept na jednoduché lečo z čerstvej zeleniny.  Chuť leča jednoducho k letu patrí.

Lečo bez vajec, jednoduchý recept

Radi si vychutnávate čistú chuť sezónnej zeleniny a bez nejakých ďalších príchutí? V takom prípade istotne vyskúšajte pravé lečo bez vajec, pripravované z klasickej slovenskej zeleniny, ako sú paradajky, papriky, cibuľa.

Ak sa robí z čerstvej zeleniny, má neodolateľnú chuť aj vôňu. Nebude treba ani vajíčka a získate úplne vegánsku verziu. Tá sa dokonale hodí k teplým letným dňom, kedy aj strava by mala byť ľahšia, lepšie stráviteľná.

Prípadne, ak to musí byť, môžete si do svojho leča zakomponovať aj klobásku alebo špekačku, získate viac-menej maďarskú verziu.

Alebo si ešte môžete pridať zeleninu, akú máte radi, napríklad cuketu či baklažán, pôjdete viac do provensálskej kuchyne. Ukážeme si teraz úplne čistú klasickú verziu slovenského leča bez vajec. 

Ak hľadáte nápady ako využiť čerstvú zeleninu, tu je recept na najlepšiu čalamádu.

Lečo bez vajec

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 20 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 10 minút
  • Počet porcií: 4

 

Ingrediencie na prípravu leča bez vajec

(Potrebujeme na 4 porcie)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na pravé lečo bez vajec

  1. Začíname krájaním a smažením cibule na oleji.


     
  2. Papriku nakrájame na tenšie plátky.


     
  3. Dáme do hrnca k cibuli a dusíme len krátko, aby zelenina zmäkla, no nestratila chuť.


     
  4. Pridáme ešte nakrájané paradajky, podusíme už len krátko a dochutíme soľou.  Ak máme chuť, pridáme ešte aj špekačky nakrájané na kocky alebo zostaneme pri vegánskej verzii.  

Dobrú chuť. A čo vyskúšať recept na kuracie soté so zeleninou