Pripravte si na raňajky naše studené lečo. Jednoduchý recept ako si pripomenúť chuť leča aj bez komplikovaného postupu. Studenému leču neodoláte.

Studené lečo recept

Niekedy sa človeku nechce variť a platí to dvojnásobne počas leta. Keď sú dni také teplé, slnečné, mierne ochladenie prichádza až na večer. K ľahkým letným večerom neodmysliteľne patrí aj ľahšia večera. A samozrejme so sezónnou zeleninou.

Na naše podmienky takou isto sú paradajky, paprika, cibuľka – komponenty vhodné na každé dobré studené lečo. To však ani zďaleka nemusí byť len všetko spolu podusené. Ak by vám ešte niečo chýbalo, pridáme aj vajce či klobásku.

Vynikajúcu chuť a ľahkosť, ale aj čerstvosť a všetky výhody tepelne neopracovanej zeleniny získate, ak si pripravíte lečo za studena.

Príprava studeného leča

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 10 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút
  • Počet porcií: 2

Ingrediencie na studené lečo

(Potrebujeme na 2 porcie)

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup na prípravu studeného leča

  1. Papriku, paradajky aj cibuľku si nakrájame na menšie pásiky.


     
  2. Zeleninu osolíme a necháme chvíľu postáť, aby trochu pustila šťavy.
  3. Krajce chleba natrieme maslom a na to naukladáme všetku zeleninu, typickú pre tradičné lečo.

Dobrú chuť. Vyskúšajte aj naše recepty z cukety