Zeleninové burrito, obľúbený recept bez mäsa. Vyskúšajte si s nami pripraviť chutný obed, alebo večeru. Recepty so značkou Ženy v meste nesklamú.

Fantastické zeleninové burrito, fotorecept - kliknite

Burrito je obľúbené mexické jedlo, ktoré je väčšinou tvorené pšeničnou plackou, ryžou, salsou a mäsom.

Pripravte si s nami odľahčenejšiu zeleninovú verziu, je to jednoduché, rýchle a hlavne chutné!

  • Čas prípravy v minútach: 20
  • Čas pečenia v minútach: 20
  • Počet porcií: 3

Máme pre vás aj recept na tortillu s kuracím mäsom webu DobráKuchyňa.sk

 

Ingrediencie na zeleninové buritto

  • 3 pšeničné tortilly (môžu byť aj celozrnné)
  • 1 šálka uvarenej bielej ryže

Na salsu:

  • 1 hass avokádo,
  • ½ hrste koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou),
  • ½ hrste petržlenovej vňate,
  • šťava z ½ limetky,
  • 1 rawit chilli paprička,
  • 1 šalotka,
  • soľ,
  • čierne korenie

Zelenina:

  • 3 veľké červené papriky,
  • 12 – 16 ks cherry paradajok,
  • 1 PL repkového oleja,
  • 1 ČL údenej papriky,
  • 1 ČL sladkej papriky,
  • 1 PL trstinového cukru,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Fantastické zeleninové burrito, obľúbený recept bez mäsa. Foto - Andrea

Postup receptu na zeleninové burrito

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie. Dáme si vyhriať rúru na 200 stupňov horkovzduch. Bielu ryžu uvaríme klasicky v slanej vode.
  2. Pripravíme si zeleninu, paradajky umyjeme a dáme do misky. Papriku tiež umyjeme a nakrájame na väčšie pásiky. Pridáme do misky a zasypeme koreninami, cukrom a zalejeme olejom.
  3. Dobre premiešame a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť na 15 – 20 minút, sledujeme kedy zelenina začne karamelizovať a hnednúť. Vtedy vypneme a vyberieme.
  4. Kým sa zelenina pečie, pripravíme si avokádovú salsu. Do misky vylúpeme avokádo, zalejeme šťavou z limetky, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku, nadrobno nakrájanú chilli papričku a nasekané bylinky. Kto nemá rád koriander, plne nahradí petržlenovou vňaťou alebo bazalkou.
  5. Osolíme a okoreníme. Dobre premiešame.
  6. Keď máme hotovú salsu, uvarenú ryžu a upečenú zeleninu, môžeme začať baliť burrito.
  7. Placku si opečieme na sucho na panvici 30 sekúnd z každej strany. Preložíme si ju na tanier alebo podložku a začíname plniť....
  8. ....ako prvé rozložíme cca 2 PL uvarenej ryže....
  9. ....na ryžu naložíme zeleninu, ktorá pustila počas pečenia šťavu, nebojíme sa ju pridať, ryža ju nasiakne a je v nej veľa chuti....
  10. ....nakoniec prichádza avokádová salsa, kto chce si môže pridať aj obľúbený syr.
  11. Začneme baliť. Najskôr si prehneme oba kraje dovnútra, aby nič z burrita nevypadávalo a potom začneme z jednej strany rolovať...
  12. ...dobre utľapkávame a uťahujeme, čo najtesnejšie...
  13. ....až ho celé zabalíme. A je hotovo. Môžeme v polovici prekrojiť alebo nechať zabalené celé.

Dobrú chuť!  😍 👌