Kura na pive je u nás naozaj dlhými rokmi overený recept. Pripravte si ho s nami aj vy podľa receptu obľúbeného portálu Ženy v meste.

Fantastické kura na pive, fotorecept - kliknite

Kura je pomerne bežným druhom pripravované mňsa v slovenských domácnostiach.

V našej rodine tento recept bežne voláme aj najlepšie kurča, lepší spôsob prípravy kurčaťa naozaj nepoznáme.

Veríme, že rovnako bude toto šťavnaté kurča na pive chutiť aj vám, fanúšičkám a fanúšikom kuchyne portálu Ženy v meste.

Kura na pive

  • Čas prípravy v minútach - 10
  • Čas pečenia/varenia v minútach - 70
  • Počet porcií – 4 porcie

 

Ingrediencie na prípravu kurčaťa na pive

  • 1 kurča,
  • 150g slaniny,
  • 1 stredne veľká cibuľa,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • trochu polohrubej múky
  • pivo,
  • soľ,
  • čierne mleté korenie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Kurča na pive, lepší recept nepoznám. Foto - Kristína

Recept ako pripraviť kura na pive

  1. Kurča naporcujeme, osolíme a okoreníme.
  2. Jemne poprášime múkou.
  3. Panvicu s trochou oleja rozohrejeme a kurča z každej strany rýchlo opečieme.
  4. Opečené kurča naukladáme do zapekacej misy, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu a cesnak.
  5. Podlejeme pivom a dáme piecť na 180°C asi na 60 minút. Na konci pečenia teplotu zvýšime a ešte desať minút dopečieme.
  6. Kurča je hotové. My ho podávame s ryžou pečenými zemiakmi.
  7. Pozrite si celý recept ako pripraviť kura na pive aj v našej fotogralérií - kliknite.

Dobrú chuť

Vyskúšajte aj najlepšie recept z kuracieho mäsa webu DobráKuchyňa.sk