Pripraviť si kura na smotane s kolienkami nie je nič náročné. Najlepšie kuracie stehná na smotane sú naozaj tradičné jedlo. Skúste to podľa nášho receptu.

Kurča na smotane, recept

Tradičný recept na kura na smotane je na Slovensku veľmi populárny. Tentoraz sme sa rozhodli na dokonalé kura na smotane využiť kuracie stehná. Pripraviť si kura na smotane nie je nič náročné. Ukážeme vám ako na to.

Pri príprave kuracích stehien na smotane s kolienkami by sa nemalo nič pokaziť.

Treba len dodržať pár zásad a výsledok na stole bude stáť za to. Jednou zo zásad je, aby mäso nebolo príliš rozvarené a nerozpadalo sa. Kuracie mäso sa stihne udusiť rýchlo, tak si na to dajte pozor.

Ale samozrejme nesmie byť ani udusené málo. Ak by bolo tvrdé a nedovarené, tak rozhodne nebude nikomu chutiť. Zistíte to jednoducho, kúsok z neho odždibnite vidličkou a ochutnajte ho.

Veľmi dôležitá je  aj správna príprava samotnej smotanovej omáčky. Nesmie byť riedka, ani príliš hustá. V nijakom prípade sa v nej nesmú objaviť hrudky. To nielen že nevyzerá dobre, ale ani nechutí.

Stačí rešpektovať týchto pár zásad a kura na smotane s kolienkami sa vám určite podarí.

Jemná chuť kuracieho mäska, ktorá sa skombinuje s kyslou aj sladkou smotanou, vyvoláva príjemné spomienky na detstvo asi každému. Skúste si s nami toto klasické jedlo podľa receptu priamo od babičky. Ale ak by ste mali chuť na babičkin kurací paprikáš s domácimi haluškami, tak tu je recept. Alebo možno chrenovú omáčku. Alebo aj kurací gyros. Tu je aj recept na kuracie soté teriyaki.

Kura na smotane

  • Čas prípravy v min.: 5
  • Čas varenia v min.: 55
  • Počet porcií: 4

Ingrediencie na kuracie stehná na smotane

  • 8 kuracích stehien,
  • 1 cibuľa,
  • 50 g hladkej múky,
  • 6 čajových lyžičiek kyslej smotany,
  • 6 čajových lyžičiek šľahačkovej smotany,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • 2 kusy bobkového listu,
  • 4 guličky nového korenia,
  • 1 kávová lyžička červenej mletej papriky,
  • čierne korenie podľa chuti,
  • 2 polievkové lyžice oleja,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Kura na smotane s kolienkami, postup receptu

  1. Pripravíme si kuracie stehná, dôkladne ich očistíme.


     
  2. Na oleji si osmažíme cibuľu, nakrájanú na jemno. Pridáme červenú papriku a zalejeme asi dvoma dcl vody.


     
  3. Vložíme mäso, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 45 minút do zmäknutia.


     
  4. Zmiešame obe smotany s múkou a zriedime s trochou vody. Medzitým si podľa návodu uvaríme cestovinu, napríklad kolienka alebo iný obľúbený druh.


     
  5. Prichádza posledný krok, zahustenie. Smotanovú zmes pomaly nalejeme ku udusenému kuraciemu mäsu, všetko premiešame a povaríme asi ešte minútu.
     

 Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie recepty ako pripraviť kuracie mäso.