Hrnčekový grankový koláč podľa webu Dobrá kuchyňa. Chutí výborne a je vláčny ako brownies len s minimálnym množstvom cukru a múky.

Hrnčekový grankový koláč, fotorecept - kliknite

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 60 minút
  • Čas pečenia: 25-30 minút
  • Počet porcií: cca 20

Pri tomto rýchlom koláči z granka si všetci milovníci sladkého prídu na svoje. Koláčik nie je prehnane sladký a aj napriek tomu je lahodný a plný chuti.

Tajomstvo jeho šťavnatosti je v strúhaných jablkách a skvelej poleve z kyslej smotany.

Spoznajte aj vy kúzlo kombinácie čokolády a kyslej smotany s jemne pikantným džemom. Vyskúšajte overený recept webu Dobrá kuchyňa a oslaďte si zimné dni. Máme pre vás aj super rýchly recept na hrnčekový jablkový koláč z webu Dobrá kuchyňa

Ingredience na grankový koláčik

(asi 20 porcií)

  • 1 hrnček - mlieko,
  • Pol hrnčeka - roztopené maslo,
  • 1 hrnček - čokoláda,
  • 3 polievkové lyžice - kyslá smotana,
  • 3 ks - jablká,
  • Pol hrnčeka - uvarená káva,
  • Pol hrnčeka - hnedý cukor,
  • 1 hrnček - hladká špaldová múka,
  • 1 hrnček - granko,
  • 1 ks - vajce,
  • 1 kávová lyžička - kypriaci prášok

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

Najlepší hrnčekový grankový koláč, vyskúšaný recept. Foto - Ivka

Postup receptu na grankový koláč

  1. Základné ingrediencie Granko, múku, kypriaci prášok, vajíčko, mlieko, roztopené maslo, cukor a uvarenú kávu spolu zmiešame v miske. Jablká si očistíme a nastrúhame. Takto pripravené ich pridáme do cesta a ľahko vmiešame.
  2. Menší plech si vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do neho cesto. Do predhriatej rúry na 180 stupňov dáme piecť koláč. Pečieme ho približne 25-30 minút. Či je cesto upečené vyskúšame tak, že do neho pichneme špajdlou. Ak je špajdla suchá, koláč je hotový a vyberieme ho z rúry. Ešte teplý ho potrieme džemom. Ku koláču sa hodí kyslejší, resp. pikantnejší džem, napr. ríbezľový.
  3. Kým nám koláčik vychladne, roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli. Necháme ju trochu vychladnúť. Potom roztopenú čokoládu zmiešame v miske s kyslou smotanou.
  4. Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Koláč sa pekne krája a navyše je skutočne šťavnatý.
  5. Pripravte si rýchly hrnčekový Granko koláč aj podľa nášho fotoreceptu - kliknite.

Dobrú chuť!