Skvelá omáčka na lahodné špagety. Recept z knihy Tak ma mama naučila. Pripravte si s nami výbornú omáčku na špagety a pripravte si skvelý obed, alebo večeru.

Skvelá omáčka na špagety

Špagety určite svojou jednoduchosťou a výbornou chuťou patria medzi základné kamene každého domáceho kuchára či kuchárky. Ich príprava je naozaj nenáročná, ale pripraviť ich zaujímavo môže byť občas fuška.

Vyskúšajte túto skvelú omáčku na špagety. Je z knihy Tak mam mama naučila v ktorej autorka Lucia Chrenko prepojila tradičné slovenské recepty s modernými časmi.

Špagety sú určite jedlo, ktoré neodmysliteľne do našich časov patrí a s týmto overeným receptom na omáčku na špagety vám budú chutiť ešte viac.  A omáčku si nemusíte dávať iba k cestovinám, náš tip pod receptom vám prezradí viac. Dobrú chuť. Vyskúšajte aj ďalšie naše omáčky na špagety. A tu je recept na avokádovú omáčku na cestoviny.

Lahodné špagety

  • Pre 4 – 6 osôb

Vybrali sme pre vás aj recept na jednoduché a zdravé špagety s parmezánom

 

 

Omáčka na špagety a lahodné špagety - ingrediencie

  • 300 g šunky (s čo najvyšším podielom mäsa)
  • 200 ml domáceho kečupu
  • 100 ml vody
  • 50 g nastrúhaného parmezánu na posypanie
  • 1 KL mletej červenej papriky
  • olivový olej vhodný na varenie
  • panenský olivový olej
  • čerstvé bylinky: bazalka, oregano, šalvia
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie
  • 500 g špagiet

 

 

Lahodné špagety a skvelá omáčka na špagety. Foto - Tak ma mama naučila

Lahodné špagety a skvelá omáčka na špagety - postup receptu

  1. Prvú pripravíme omáčku. Šunku si zomelieme najemno na mäsovom mlynčeku. Je dôležité, aby bol obsah mäsa v šunke čo najvyšší a šunka kvalitná. Inak hrozí, že omáčka bude vodová.
  2. Na panvicu dáme olivový olej. Namletú šunku spolu s červenou paprikou zľahka opečieme. Posolíme, pokoreníme. Pridáme domáci kečup a vodu. Premiešame a necháme povariť.
  3. Nasekáme si bylinky a pridáme ich do omáčky. Stačí ak omáčka prejde varom a má primeranú hustotu. Ak je riedka, necháme vodu ešte varom odpariť.
  4. Potom môžeme omáčku odstaviť zo sporáka.
  5. Medzitým dáme vo väčšom hrnci zovrieť osolenú vodu a špagety si uvaríme al dente podľa návodu na obale. Uvarené špagety scedíme a premiešame s omáčkou.
  6. Na tanieri si špagety dochutíme panenským olivovým olejom a posypeme parmezánom.

Tip: Táto omáčka nemusí byť len k cestovinám. Je výborná aj na studeno. Napríklad  k opečenej cesnakovej hrianke.

Dobrú chuť.

Vyskúšajte aj recept na cestoviny s tvarohom na slano aj sladko webu DobráKuchyňa.sk