Vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s chrumkavou škoricovou posýpkou. Skvelý, chutný, voňavý. Nech sa páči, rýchly recept so značkou Ženy v meste.

Vyskúšajte náš úžasný hrnčekový koláčik, ktorý chutí naozaj fantasticky. Je nielen výživnejší, pretože sme zvolili špaldovú múku, aj slivky sú veľmi zdravé, plné vitamínov. Želáme vám zdravšie maškrtenie pre celú rodinu.

Hrnčekový slivkový koláč s posýpkou - fotorecept kliknite

Hrnčekové koláče sa na našom portáli tešia veľmi veľkej obľube. Rýchle a jednoduché koláče z hrnčeka sú nenáročné na prípravu, ktorú zvládne aj každý začiatočník. Úspech je zaručený.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na hrnčekové koláče, stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa najlepšie recepty na hrnčekové koláče - kliknite

Máte doma slivky a neviete čo s nimi? Upečte svojim deťom vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s chrumkavou posýpkou. Skvelý koláčik so značkou Ženy v meste, ktorý si zaručne obľúbite.

Ak slivky nemáte, môžete zvoliť aj iné sezónne ovocie. Pokojne pridajte aj zavárané ovocie, ktoré sa na vás usmieva zo špajze.

Vybrali sme pre vás fantastický jablkový či slivkový koláč s tvarohom a posýpkou

 

Slivkový koláč so škoricovou posýpkou - rýchly, chutný, hrnčekový

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 25-30 minút
  • Počet kusov: 30

 

Fantastický hrnčekový slivkový koláč s posýpkou - ingrediencie         

hrnček 300 ml   

  • 3 ks vajce
  • 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru
  • 1 hrnček roztopeného masla alebo oleja
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky alebo 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 ks prášok do pečiva
  • na škoricovú posýpku: 125 g maslo, 1/4 hrnčeka špaldovej krupice (alebo klasickej krupice či hrubej múky), 1/4 hrnčeka kryštálového alebo trstinového cukru, 1 polievková lyžica mletej škorice
  • na ovocnú náplň: slivky približne 30 ks (podľa veľkosti)

 

 

Vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s posýpkou. Foto - Nela

 

Fantastický hrnčekový slivkový koláč s posýpkou - postup receptu 

  1. Pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo vidličkou (rukou) spracujeme spolu s cukrom, krupicou, škoricou.
  2. Vznikne nám tuhšia hmota, ktorú si odložíme do chladu. Posýpka sa nám tak bude neskôr lepšie drobiť. 
  3. Slivky umyjeme, osušíme, odstránime kôstky, rozpolíme. Môžeme ich aj nakrájať na menšie mesiačiky.
  4. Celé vajcia si s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Ak zvolíme kuchynský robot, ušetríme mnoho času.
  5. K vaječnej pene pridáme vlažné mlieko a vlažné roztopené maslo (nie horúce), chvíľu jemne prešľaháme.
  6. Nakoniec pomaly zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Múku môžeme zvoliť podľa obľuby.
  7. Vznikne nám hustejšie cesto. Plech na pečenie veľkostí cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie.
  8. Plech môžeme vymazať aj tukom (maslom, olejom) a vysypať múkou. Na cesto poukladáme kusy sliviek.
  9. Po celej ploche ešte rozdrobíme škoricovú posýpku. Hrnčekový slivkový koláč pečieme cca 25-30 minút.
  10. Upečený koláč nádherne vonia. Po upečení ho necháme trochu vychladnúť, aby bola posýpka chrumkavá.

Tip na záver: Namiesto sliviek môžete zvoliť aj iné sezónne ovocie ako maliny, čučoriedky, marhule, jahody, čerešne, višne, červené či čierne ríbezle.

Sladké ovocné maškrtenie. ❤️

Skvelý recept jednoduchý jablkový hrnčekový koláč