Šťavnatý hrnčekový slivkový koláč s chrumkavou škoricovou posýpkou. Skvelý, chutný, voňavý slivkový koláč s posýtkou presne tak ako ho máte radi. Nech sa páči, rýchly recept so značkou Ženy v meste, chuť slivkového koláča vás poteší.

Slivkový koláč s posýpkou, hrnčekový recept

Máte doma slivky a premýšľate, čo s nimi. Tento slivkový koláč je ideálne riešenie. Upečte si doma vynikajúci hrnčekový slivkový koláč s chrumkavou posýpkou. Skvelý koláčik so značkou Ženy v meste, ktorý si zaručne obľúbite.

Ak slivky nemáte, môžete zvoliť aj iné sezónne ovocie. Pokojne pridajte aj zavárané ovocie, ktoré sa na vás usmieva zo špajze už nejaký ten mesiac.

Hrnčekové koláče sa na našom portáli tešia veľmi veľkej obľube. Rýchle a jednoduché koláče z hrnčeka sú nenáročné na prípravu, ktorú zvládne aj každý začiatočník, či začiatočníčka.. Úspech je zaručený.

Vyskúšajte tento šťavnatý hrnčekový slivkový koláč, chutí naozaj fantasticky. Je nielen výživnejší, pretože sme zvolili špaldovú múku, ale aj slivky sú veľmi zdravé, plné vitamínov. Želáme vám zdravšie maškrtenie pre celú rodinu.

Kuchyňa portálu Ženy v meste má pre vás pripravených mnoho skvelých receptov na hrnčekové koláče, stačí si iba vybrať. Inšpirujte sa, tu sú najlepšie recepty na hrnčekové koláčeVyskúšajte aj náš recept na mrkvovú bábovku, alebo luxusné jablkové rezy.

Slivkový koláč s posýpkou

  • Čas prípravy: 20 minút
  • Čas pečenia: 25-30 minút
  • Počet kusov: 30

Šťavnatý hrnčekový slivkový koláč s posýpkou - ingrediencie         

hrnček 300 ml   

  • 3 vajcia,
  • 1 hrnček kryštálového alebo trstinového cukru,
  • 1 hrnček roztopeného masla alebo oleja,
  • 1 hrnček vlažného mlieka,
  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky,
  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky alebo 2,5 hrnčeka polohrubej múky,
  • 1 ks prášok do pečiva,
  • na škoricovú posýpku: 125 g masla, 1/4 hrnčeka špaldovej krupice (alebo klasickej krupice či hrubej múky), 1/4 hrnčeka kryštálového alebo trstinového cukru, 1 polievková lyžica mletej škorice,
  • na ovocnú náplň: slivky približne 30 ks (podľa veľkosti),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Postup receptu na slivkový koláč s posýpkou

  1. Pripravíme posýpku. Zmäknuté maslo vidličkou (rukou) spracujeme spolu s cukrom, krupicou, škoricou. Vznikne nám tuhšia hmota, ktorú si odložíme do chladu. Posýpka sa nám tak bude neskôr lepšie drobiť.


     
  2. Slivky umyjeme, osušíme, odstránime kôstky, rozpolíme. Môžeme ich aj nakrájať na menšie mesiačiky.


     
  3. Celé vajcia si s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Ak zvolíme kuchynský robot, ušetríme mnoho času.


     
  4. K vaječnej pene pridáme vlažné mlieko a vlažné roztopené maslo (nie horúce), chvíľu jemne prešľaháme. Nakoniec pomaly zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Múku môžeme zvoliť podľa obľuby.


     
  5. Vznikne nám hustejšie cesto. Plech na pečenie veľkostí cca 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie. Plech môžeme vymazať aj tukom (maslom, olejom) a vysypať múkou. Na cesto poukladáme kusy sliviek. Po celej ploche ešte rozdrobíme škoricovú posýpku.

  6. Hrnčekový slivkový koláč pečieme cca 25-30 minút. Upečený koláč nádherne vonia. Po upečení ho necháme trochu vychladnúť, aby bola posýpka chrumkavá. Vyskúšajte si slivkový koláč pripraviť aj podľa nášho podrobného fotoreceptu.

Tip na záver: Namiesto sliviek môžete zvoliť aj iné sezónne ovocie ako maliny, čučoriedky, marhule, jahody, čerešne, višne, červené či čierne ríbezle. Sladké ovocné maškrtenie. ❤️ Skvelý recept je aj tento na jednoduchý jablkový hrnčekový koláč