Dobrý nakladaný hermelín je skutočne gurmánsky zážitok. Keď ochutnáte tento, iný recept už nebudete chcieť. Vyskúšajte si ho doma pripraviť. Nebudete sa ho vedieť dočkať.

Najlepší nakladaný hermelín, recept

Hermelín sa dá naložiť úplne klasicky s cibuľkou a feferónkou v oleji, prípadne sa pridá aj červená mletá paprika. Existujú ale aj iné spôsoby a konečný výsledok je isto zaujímavý, dá sa odvážne tvrdiť, že aj lepší.

Je to možno menej tradičná, ale overená kombinácia: Ak skúsite hermelín naložiť s brusnicami, červeným balsamicom a olejom z vlašských orechov, budete prekvapení, ako neskutočne dobre chutí.

Vyskúšajte si nakladaný hermelín podľa receptu z kuchyne portálu Ženy v meste, nebudete ľutovať. Len ťažko vydržíte, kým vám odleží, budete ho chcieť zjesť hneď.

Nakladaný hermelín

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 0 minút
  • Počet porcií: 4

 

 

Ingrediencie na 4 porcie nakladaného hermelínu

  • 4 ks hermelínu,
  • 100 g sušených brusníc,
  • 2 PL balsamica,
  • 2 dcl oleja z vlašských orechov,
  • 3 ks šalotky alebo červenej cibule,
  • 5 guličiek nového korenia,
  • 3 bobkové listy,
  • 5 guličiek čierneho korenia

 

Neskutočne dobrý nakladaný hermelín, iný recept už nebudete chcieť. Foto - Slávka

Postup ako si urobiť nakladaný hermelín

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny.
  2. Suroviny postupne vrstvíme a naložíme ich do fľaše s uzáverom.
  3. Zalejeme olejom z vlašských orechov, dôkladne uzavrieme a necháme odstáť minimálne päť dní. Nakladaný hermelín chutí výborne len tak, s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť. Tu je aj náš recept na grilovaný encián.