Naozaj výborné domáce rezance. Pripravte si skutočné domáce rezance do polievky, alebo napríklad s vajíčkom podľa nášho rokmi overeného receptu. Vyskúšajte novinku z kuchyne portálu Ženy v meste.

Pravé domáce rezance, rokmi overený recept

Máte už dosť kupovaných cestovín, ktoré majú každé inú dobu varenia? Niektoré sa aj rozvaria, sú také nemastné-neslané, skrátka nie je to ono. Chceli by ste si vyskúšať prípravu domácich cestovín, napríklad rezancov?

Áno, chuť je iná, lepšia. Ale príprava domácich cestovín je dlhšia, keďže nestačí vysypať obsah vrecka do vriacej vody. To by bolo prakticky bez roboty. Domáce rezance zaberú chvíľu času, no každopádne stoja za to...

Ak budete postupovať podľa fotoreceptu Dobrá kuchyňa isto sa vám podaria. S akou prísadou ich budete podávať, je už na vás; obľúbenými bývajú rezance makové, orechové, tvarohové, kapustové, so slaninkou, ale aj menej tradičné vajíčkové.

Domáce rezance bez vajec

  • Čas prípravy: 60 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 10 minút
  • Počet porcií: 6

 

 

Ingrediencie na domáce rezance

(na 6 porcií)

  • pol kg hrubej múky,
  • zhruba 2 dcl vlažnej vody,
  • štipka soli

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Pravé domáce rezance bez vajec, rokmi overený recept. Foto - Slávka

Pravé domáce rezance bez vajec, postup receptu

  1. Preosejeme si múku, pridáme vlažnú vodu a len štipku soli. To je dôležité, inak vám cesto bude mäknúť.
  2. Miesime asi 10 minút, má vzniknúť pevnejšie cesto.
  3. Cesto si rozdelíme na tri menšia cestíčka a necháme odpočívať na pomúčenej doske zhruba 20 minút. Je to dobré, aby sa potom ľahšie vaľkalo.
  4. Postupne každé cestíčko rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Necháme znova chvíľu odpočinúť.
  5. Naskladáme do obdĺžnikového tvaru a pozdĺžne prekrojíme.
  6. A už ideme na krájanie samotných rezancov. Či ich chcete mať užšie či širšie, je na vás; v závislosti od toho zvoľte šírku rezov. Dôležité ale je, aby boli zhruba rovnaké.
  7. Rezance poriadne popretriasame, aby sa rozpojili a zbavili sa prebytočnej múky.
  8. A už aj ideme vyvárať. Teraz môžeme vodu dobre osoliť a keď vrie, vhodíme do nej domáce rezance. Pozor, varia sa kratšie, než tie kupované, ktoré sú sušené. Potom, čo vyplávajú na povrch, im stačí tak minúta, dve.
  9. Rezance z vody povyberáme a pokvapkáme olejom. Niekoľko krát premiešavame, nech sa odparia a nelepia sa. V žiadnom prípade ich nenecháme na jednej kope.
  10. V prípade vajíčkových rezancov si pripravíme redšiu praženicu, je dobré dať do nej aj trochu mlieka. Zmiešame s rezancami.

Prajeme dobrú chuť. 👌😉