Úžasný zapečený ružičkový kel s bryndzou, fit recept. Pripravte si výborné a zdravé jedlo podľa receptu z kuchyne webu Ženyvmeste.sk. Neoľutujete.

Zapekaný ružičkový kel s bryndzou, fotorecept - kliknite

Ružičkový kel je dnes bohužiaľ nedocenenou zeleninou. Väčšinou ju človek objaví iba ako “tú guličku v zeleninovej polievke”.

A pritom sa dá ružičkový kel pripraviť na mnoho chutných spôsobov!

Navyše má veľa plnohodnotných vitamínov, vysoký podiel vlákniny a ako väčšina zeleniny, málo kalórií.

Už len to sú výhody, kvôli ktorým sa oplatí trochu zaexperimentovať.

Skúste si aj Vy tento vynikajúci recept na zapekaný ružičkový kel s bryndzou.

Máme pre vás aj recept na talianske krémové rizoto

 

 

Zapečený ružičkový kel s bryndzou - ingrediencie

(na 1 porciu)

  • 200 gramov ružičkového kelu,
  • 1 čajová lyžička soli,
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky,
  • 80 gramov bryndze,
  • 100 gramov kyslej smotany,
  • kúsok masla,
  • 1 strúčik cesnaku,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Úžasný zapekaný ružičkový kel s bryndzou, fit recept. Foto - Jaja

 

Zapekaný rúžičkový kel s bryndzou - postup receptu

  1. Ružičkový kel si na 5 - 10 minút  sparíme nad parákom s osolenou vodou.
  2. Bryndzu, smotanu, očistený pretlačený cesnak a mletú papriku si spolu zmiešame.
  3. Malú zapekaciu misku si trošku vymastíme maslom. Ako prvú vrstvu dáme ružičkový kel, ako druhú bryndzovú zmes.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch približne 40 minút, kým nám horná bryndzová vrstva nechytí trošku hnedastý nádych.

Hotovo - dobrú chuť!

Vyskúšajte aj iné top recepty z čerstvého a mrazeného špenátu