Vyskúšajte najlepšie šunkofleky, máme pre vás recept na tradičné šunkové fliačky. Pripraviť šunkofleky je tak jednoduché a jedlo je to tak chutné

Šunkofleky, šťavnaté a tradičné

Šunkofleky sú ten prípad. Niekedy stačia len tri základné suroviny a človeku sa podarí vykúzliť chutné jedlo. V prípade šunkoflekov ide o cestovinu, šunku a šľahačkovú smotanu. Mnohí Slováci holdujú bryndzovým haluškám, no aj ďalšiemu vynikajúcemu a tradičnému jedlu z cestovín, práve šunkoflekom.

Ako na ich prípravu? Nie je nič jednoduchšie. Treba len začať a recept na šunkové fliačky budete vo vašej rodine používať pomerne často. Či už si zvolíte zapečenú verziu alebo si cestoviny vychutnáte len tak prevarené a premiešané vo výbornej omáčke, je len na vás. Obe verzie sú skvelé.

  • Čas prípravy v min.: 10
  • Čas tepelnej úpravy v min.: 20
  • Počet porcií 4

Tajomstvo šunkoflekov spočíva v kombinácii troch ingrediencií, ktoré sa k sebe nesmierne hodia. Cestoviny (najlepšie fliačky, ale vhodné sú aj kolienka) sa geniálne spoja so smotanovou omáčkou, kde si svoje miesto našla šunka.

Malý tip pre vás je pridať do smaženia aj slaninku nakrájanú na kocky. Šunkofleky krásne chuťovo doladí. Ale nemusí byť... Skúste si s nami pripraviť toto výborné tradičné slovenské jedlo. Prípadne vyskúšajte fliačky s kapustou.

Šunkofleky, ingrediencie

  • 400 g cestovín (najlepšie fliačky),
  • 250 ml šľahačkovej smotany,
  • 200 g šunky,
  • 50 g slaniny,
  • 100 g taveného syra,
  • podľa chuti strúhaného tvrdého syra, ideálne parmezánového typu,
  • 1 kávová lyžička bieleho korenia,
  • 1 kávová lyžička soli,
  • 2 PL oleja (repkový, kokosový, alebo olivový),

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Najlepšie šunkofleky, šťavnaté a tradičné šunkové fliačky

  1. Cestoviny si podľa návodu uvaríme v osolenej vode.


     
  2. Kým sa varia cestoviny pokračujeme smažením slaniny na troche oleja. Ku slanine sme po čase pridali šunku nakrájanú na kocky.


     
  3. Šunkovú zmes zalejeme smotanou.


     
  4. Pridáme ešte nastrúhaný syr a povaríme.


     
  5. Primiešame do omáčky cestoviny.


     
  6. Nakoniec ešte dochutíme korením, ak treba aj soľou.


     
  7.  Ak chceme, cestoviny zapečieme. Avšak tak, že sme primiešali dve vajcia a na vrch nastrúhali syr.

Dobrú chuť. Prípadne vyskúšajte náš recept na cestoviny s lososom a smotanou