Parená domáca knedľa, ktorá sa zaručene vždy podarí. Recept z kuchyne portálu Ženy v meste. Pripravte si ju doma. Neoľutujete.

Domáca parená knedľa

Mnoho gazdiniek sa zdráha urobiť domácu knedľu. Hovoria si, radšej si ju kúpim, veď ani tá z obchodu nie je zlá, je to bez roboty...

Ale nech je aj akokoľvek profesionálne urobená, domácej knedle sa nevyrovná.

Stačí mať dobrý recept a verte, že aj túto parenú pochúťku si dokážete urobiť úplne v pohodlí vo svojej kuchyni. Bez rôznych umelých prísad či konzervantov.

Len suroviny, ktoré do svojej knedli sami dáte. Neváhajte a vyskúšajte si pripraviť domácu parenú knedľu podľa fotoreceptu z dielne Ženy v meste. A už len vymyslieť omáčku, akú máte radi, a môže sa stolovať.

Parená domáca knedľa

  • Čas prípravy: 1 hodina, 40 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 20 minút
  • Počet porcií: 8

 Vyskúšajte aj recept na pravý segedínsky guláš

 

 

Ingrediencie na domácu parenú knedľu

(na 8 porcií)

  • 500 g výberovej hrubej múky,
  • kocka droždia,
  • 300 ml vlažného mlieka,
  • 1 KL cukru,
  • 1 vajce,
  • soľ - podľa potreby,
  • olej na potretie,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Perfektná parená domáca knedľa. Foto - Slávka

 

Parená knedľa, postup receptu

  1. Necháme nakysnúť kvások, pričom sme do vlažného mlieka pridali droždie a cukor.
  2. Nasleduje vajce a preosiata múka, tiež soľ.
  3. Miesime so zvyšným vlažným mliekom asi 10 minút. Má vzniknúť riedke, vláčne cesto.
  4. Necháme kysnúť asi 45 minút, nech cesto zaplní misku.
  5. Vytvarujeme si dva bochníky a necháme ešte znova kysnúť na pomúčenej doske aspoň 10-15 minút.
  6. Knedle preložíme na nožičku určenú na parenie, ktorú sme potreli olejom. Na dno hrnca dáme vodu. Prikryjeme pokrievkou a knedle varíme v pare (20 min).

Dobrú chuť.

Vyskúšajte 10 receptov na výborný guláš