Gulášová polievka je super recept od babičky. Vyskúšajte tento overený recept ako si doma pripraviť gulášovú polievku. Určite vás nesklame.

Gulášová polievka

Guláš vo forme polievky je veľmi vďačným jedlom. Nejde o nákladnú záležitosť, je to polievka aj druhé, takže zasýti celú rodinu, ak sa podáva s krajcom výborného chleba.

Každá gazdinka má svoj vlastný recept na super gulášovú polievku, ale dá sa povedať, že nikdy neuvarila taký istý, ktorý by chutil rovnako.

Hustá gulášová polievka, to je skrátka taká malá alchýmia. Treba to skúšať, ale ani jeden pokus by nemal skončiť nezdarom, ak prijmete zopár našich rád. Napríklad ako zahustiť gulášovú polievku.

Vyskúšajte si postupovať podľa overeného receptu a určite sa podarí. Ale ak by ste mali chuť na polievku z mletého mäsa, tu je recept. Prípadne vyskúšajte aj náš recept na bravčové ragú. A tu je cesnaková polievka. Vyskúšajte aj naše nápady ako zahustiť guláš?

Gulášová polievka

  • Čas prípravy (celkovo spolu): 120 minút
  • Čas tepelnej úpravy: 100 minút
  • Počet porcií: 8

 

Ingrediencie na gulášovú polievku

(Na 8 porcií potrebujeme)

  • 1,5 kg bravčového pliecka,
  • 0,5 kg zemiakov,
  • 100 g bravčovej masti,
  • 0,5 kg cibule,
  • 1 KL gulášového korenia,
  • 1 KL soli,
  • ¼ KL mletého čierneho korenia,
  • ¼ KL mletého nového korenia,
  • ½ KL mletej červenej papriky,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 bobkové listy,
  • 50 g leča,
  • ½ KL majoránky,

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Príprava receptu gulášovej polievky

1. Začneme smažením cibule na masti. Keď je do zlatista, pridáme mletú červenú papriku a asi 1 dcl vody. Zvýšime teplotu a počkáme, kým sa voda odparí.

2. Prilejeme ďalšie 1 dcl vody a postup zopakujeme ešte dva krát, aby sme si vytvorili kvalitný gulášový základ.

Super gulášová polievka

3. Pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme a tiež nastrúhaný jeden zemiak (vo výslednom efekte gulášovú polievku krásne zahustí).

4. Nasledujú korenia: gulášové, čierne, nové, bobkové listy, tiež zastrúhame cesnak. Mäso zalejeme vodou, aby bolo akurát ponorené.

5. Varíme do mäkka; zhruba pol hodinu pred dovarením pridáme na kocky nakrájané zemiaky a lečo.

6. Už do vypnutého a odstaveného gulášu nasypeme na povrch majoránku, počkáme minútu, premiešame a podávame.

Dobrú chuť. Takto vyzerá výsledok.